HR Tech-unicorn Deel vereenvoudigt wereldwijde HR met nieuw full-stack HR-platform

Deel, het HR-platform voor internationale teams, kondigt vandaag de lancering aan van Deel HR, Deel Engage, en US Payroll. Hierdoor kunnen klanten voor het eerst wereldwijd werknemers aanwerven, beheren en betalen vanuit één platform. Tegelijkertijd met de lancering van deze nieuwe tool kondigt Deel ook officieel een jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) aan van $295 miljoen, waardoor het nu gewaardeerd is op $12 miljard.

“Deel is niet langer alleen een internationaal payroll en compliance bedrijf dat wereldwijde aanwerving mogelijk maakt, maar een volledige HR-oplossing die elk aspect van het beheer van een wereldwijd team vereenvoudigd, van cultuur en onboarding tot lokale payroll en compliance”, aldus Dennis Valkema, Benelux Leader van Deel.

Human Resources Information System

Het is geen geheim dat de arbeidsmarkt de afgelopen jaren flink is veranderd. Niet alleen Covid, maar ook de opkomst van nieuwe project managementtools en de huidige arbeidskrapte, hebben de landsgrenzen van de arbeidsmarkt doorbroken. Deel is de eerste HR-leverancier die een alles-in-een platform kan aanbieden. De meeste bedrijven gebruiken minimaal 16 verschillende tools om hun (internationale) personeelsbestand te beheren, wat tot data silo’s, technische problemen en inconsistente teamervaringen leidt.

Deel HR omvat een nieuw Human Resources Information System (HRIS) dat bedrijven in staat stelt hun gehele personeelsbestand – lokaal en internationaal – te beheren. Van interimmers tot vaste werknemers en freelancers. Deel HR is gratis voor bedrijven met minder dan 200 werknemers, waardoor ondernemers tot €20.000 kunnen besparen. Hiernaast zal er een set van HR Slack en Microsoft Teams plug-ins verbonden worden met Deel HR om een sterke cultuur op te bouwen binnen internationale teams.

“We hebben de wereldwijde aanwerving ontwricht, en nu zijn we van plan de hele HR-industrie te ontwrichten”, zegt Alex Bouaziz, medeoprichter en CEO van Deel. “Producten die HR radicaal vereenvoudigen brengen ons dichter bij ons doel om miljoenen mensen aan het werk te helpen bij de beste bedrijven ter wereld.”

Sterke cijfers in 2022

Deel sloot 2022 af met een jaarlijkse terugkerende omzet van $295 miljoen. Een sterke groei ten opzichte van de $57 miljoen eind 2021. Deel bevestigde ook dat het sinds september 2022 EBITDA- positief is. Met nieuwe investeringen van Emerson Collective en deelname van bestaande investeerders, is Deel nu gewaardeerd op $12 miljard. Recentelijk is Deel o.a. ook uitgebreid naar de gehele Benelux en heeft het al meer dan 15.000 internationale bedrijven geholpen de overstap te maken, zoals Subway, Klarna, Wetransfer en Lightyear.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER