HR director Sodexo wordt CEO Sodexo

Sodexo kondigt de benoeming aan van Caroline Aelvoet als CEO van Sodexo On-Site Services, als opvolgster van Michel Croisé. ​De 42-jarige Caroline Aelvoet heeft een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in verschillende leidinggevende posities binnen Sodexo. Ze startte haar traject bij Sodexo in 2008 als legal counsel en groeide na operationele en saleservaring in 2020 door tot Human Resources director en leidde het bedrijf zo mee door de COVID-19-crisis.

“Tijdens die moeilijke periode van de coronapandemie, leerde ik wat Quality of Life echt betekent, namelijk het inzetten op kwaliteit en verbondenheid met onze mensen.”

Caroline Aelvoet

Caroline Aelvoet neemt de rol van CEO over van Michel Croisé, die sinds 2005 aan het roer van Sodexo staat en op 1 september het bedrijf verlaat. Als nieuwe CEO is ze klaar om voort te bouwen op de stevige fundamenten die Croisé heeft gelegd. ​

“Net zoals ik er in 2020 van overtuigd was dat Caroline de beste kandidaat was om de rol van HR-director op zich te nemen, ben ik – samen met de groep Sodexo – er vandaag honderd procent van overtuigd dat Sodexo met haar verder zal groeien als bedrijf dat het leven van mensen mooier maakt. Haar strategisch inzicht, doorzettingsvermogen en empathie maken van haar de persoon die Sodexo nodig heeft om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.”

Michel Croisé
Michel Croise L CEO Sodexo Belgium and Caroline Aelvoet succesor new CEO min

Ambities


Het mandaat van Aelvoet als Human Resources Director werd getekend door de coronapandemie. Het beleid dat daaruit volgde versterkte de band tussen medewerkers gevoelig. ​

“Daar ligt ook mijn belangrijkste ambitie als CEO. Mensen – medewerkers, klanten en partners – kiezen voor ons omdat ze weten dat we inzetten op duurzaamheid, wellbeing at work en het verbeteren van de levenskwaliteit. En dat kan dankzij onze producten en diensten die helemaal tegemoetkomen hieraan. “

Sodexo publiceerde in maart haar CSR-rapport. In dit rapport geeft het bedrijf aan meer te willen inzetten op gender equality op vlak van managementfuncties.

“Globaal gesproken zetten we in op een gelijke verdeling tussen mannen en vrouwen op onze werkvloer. Dit evenwicht meer doortrekken naar het site-managementniveau blijft een belangrijke uitdaging”.

Met de benoeming van Caroline, evolueert de verhouding binnen het huidige directiecomité van Sodexo naar 50/50. Ook de op til zijnde verhuis naar het nieuwe hoofdkantoor in hartje Brussel (januari 2024) past binnen de duurzaamheidsambities.

“Medewerkers en partners zullen met het openbaar vervoer vlotter in onze nieuwe klimaatvriendelijke hoofdzetel geraken. Het is fijn om ook in een nieuwe omgeving aan deze nieuwe uitdaging en nieuwe episode voor Sodexo te kunnen beginnen”, zegt Aelvoet.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER