House of HR vindt nieuwe thuis in oude Kortrijkse katoenspinnerij Cotton Park

House of HR heeft haar intrek genomen in haar nieuwe kantoren in Cotton Park in Kortrijk. De hr-dienstverlener legt mooie YTD groeicijfers voor, met in juni een salesaandeel dat zo’n 11,4% hoger ligt ten opzichte van juni 2022. Om die groei verder te ondersteunen, vond House of HR een nieuwe thuis in de voormalige Kortrijkse Katoenspinnerij. Verder gebeurden er dit jaar in lijn met de groei van het bedrijf ook reeds vier overnames, hoofdzakelijk in de zorgsector. Op die manier wil House of HR met haar kennis en expertise een bijdrage leveren aan dit segment. CEO Rika Coppens: “Het is mede aan ons om zo snel en efficiënt mogelijk oplossingen aan te bieden en dat is nu eenmaal onze specialiteit”.

House of HR blijft groeicijfers voorleggen

Dankzij de onophoudelijke ondernemerschapszin van House of HR en haar Happy Rebels, blijft het bedrijf groeien. In juni van dit jaar zag House of HR haar omzet over de eerste zes maanden met 11,4% organisch (zelfde perimeter) groeien ten opzichte van juni 2022. Ook het aantal interne medewerkers is sterk meegegroeid. House of HR telde in augustus 2023 zo’n 5700 mensen (Happy Rebels), een groei van ongeveer 11% ten opzichte van 2022, en zelfs 32% ten opzichte van 2020. Met deze groei en de vele overnames van de laatste jaren zijn er dan ook meer mensen in ondersteunende diensten nodig.

“Dankzij onze Europese groei zijn de ondersteunende diensten van House of HR zelf (het House of Support team), bijvoorbeeld Finance, IT en digital, ook meegegroeid. Hierdoor was er nood aan een groter kantoor, zelfs al voor de COVID-19 pandemie. We gingen daarom op zoek naar een geschikte locatie, waar onze Happy Rebels en elk van onze merken zich thuis voelen en zich kunnen ontplooien. Die vonden we in Cotton Park te Kortrijk. We zijn blij nog steeds in West-Vlaanderen te kunnen blijven, omdat we een lange geschiedenis hebben in Roeselare en veel medewerkers op groepsniveau West-Vlaamse roots hebben. De zin voor ondernemerschap en de ‘can do’ mentaliteit van deze streek ligt ons nauw aan het hart.”

CEO van House of HR Rika Coppens
Rika Coppens min

Nieuwe thuis in oude Kortrijkse katoenspinnerij Cotton Park

Voormalig was Cotton Park de thuisbasis van de Kortrijkse Katoenspinnerij (KKS), maar vandaag de dag hebben een 15-tal bedrijven zich gevestigd in de moderne kantoorruimtes. House of HR neemt haar intrek in één van de gebouwen die naast het hoofdgebouw staan. Dat gebouw werd, met inspraak van House of HR, heringericht tot kantoorruimtes met een ‘huiselijk’ thema.

Het gebouw krijgt daarom de naam “The Crib”. Wie de parking oprijdt, kan er niet naast kijken: ook de buitenzijde van het gebouw werd in een passend jasje gestoken.

De vergaderzalen zijn niet alleen vernoemd naar typische kamers in een huis (zoals “the living room’, “the bedroom”), maar het gebouw symboliseert, met de rijkheid aan kleur, de diversiteit en het unieke karakter van alle Happy Rebels en alle merken. Verder is er ook aandacht besteed aan de energiezuinigheid van het gebouw door de aanwezigheid van onder andere zonnepanelen, LED verlichting, 20 laadpalen en 3-dubbele beglazing.

Verdere overnames in de zorg

Naast de organische groei van House of HR deed het bedrijf ook reeds vier overnames dit jaar. Drie van deze vier overnames gebeurden in de zorgsector. Zo kan House of HR haar positie van toonaangevende hr-dienstverlener voor dit segment in Europa verder versterken.In april dit jaar nam House of HR namelijk pluss over, een Duits bedrijf gespecialiseerd in het inzetten van zorgprofielen (voornamelijk in de ouderenzorg), en daarna deed pluss op haar beurt een overname van icc & care, in de regio Berlijn.

Verder verwelkomt Cohedron, onderdeel van House of HR in Nederland, de Galan groep. De Galan Groep is als strategisch organisatieadviesbureau nauw betrokken bij de Nederlandse beleidsmakers. Ten slotte zet House of HR nu ook in België haar eerste stappen in de zorgsector, met een participatie van 40% in de start-up ClickCare die deze zomer werd afgerond.

Over deze overnames zegt Coppens het volgende: “De zorgsector is één van de sectoren waar wij met onze kennis en expertise de komende jaren aan willen bijdragen, in al onze kernmarkten. Niet enkel door het matchen van de juiste talenten maar ook door onze klanten bij te staan in het efficiënter organiseren van hun personeelsbeleid. Het is een gevoelige sector waar de zorg van de patiënt prioritair moet zijn. De aanhoudende schaarste van medisch personeel is alom tegenwoordig. Het is onze overtuiging dat flexibele oplossingen in de zorg ertoe bijdragen dat zorgverstrekkers de sector niet verlaten en efficiënter toelaten het werk te organiseren. Wij zetten de juiste mensen in op de juiste plaats op het juiste moment, dat is onze specialiteit.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER