House of HR organiseert generative AI-opleidingen voor eigen medewerkers, uitzendkrachten én gedetacheerden

House of HR is dit najaar gestart met het aanbieden van intensieve AI-opleidingen voor haar eigen medewerkers. Vanaf januari zal House of HR ze ook aanbieden aan klanten, uitzendkrachten en gedetacheerden. De opleiding, georganiseerd in samenwerking met EHSAL Management School, voorziet de deelnemers van algemene kennis over AI en toont concreet hoe je specifieke AI tools kan gebruiken in je job. Er wordt ook uitgebreid ingegaan op mogelijke ethische en juridische problemen bij het gebruik van AI in een HR omgeving.

Lieven Van Nieuwenhuyze, Chief Digital Officer binnen House of HR, benadrukt het belang van deze opleidingen: “Volgens recente studies levert AI voor de doorsnee white collar job een gemiddelde productiviteitswinst van 40% op. De economische groei die dit met zich mee zal brengen, zou meer nieuwe banen creëren dan laten verdwijnen, maar er komt een snelle en abrupte shift aan. We hebben de morele verplichting te zorgen dat zowel onze eigen collega’s als onze uitzendkrachten hierop voorbereid zijn. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat bedrijven in onze sector dit soort opleidingen niét zouden organiseren.”

AI-opleidingen voor meer dan 5500 medewerkers én duizenden uitzendkrachten.

Tijdens de opleiding leren medewerkers hoe ze AI kunnen gebruiken in hun job. Ze leren ook kritisch om te gaan met deze technologie en worden gewaarschuwd voor de mogelijke gevaren en hoe daar mee om te gaan. Het bedrijf is al een hele tijd bezig met het integreren van AI-software in eigen systemen, dus de opleiding komt op het juiste moment.

De opleidingen zijn op 14 september van start gegaan en vinden plaats via interactieve streamingsessies met telkens een vijftigtal werknemers. House of HR heeft hier een professionele streaming studio voor laten bouwen. Ondertussen hebben al meer dan 250 mensen de opleiding gevolgd. Tegen eind januari zullen dat er meer dan 1000 zijn. Er worden met regelmaat vervolgopleidingen georganiseerd.

“Deze trainingen hebben niet enkel tot doel om mensen efficiënter te laten werken, maar ook, en misschien vooral om aandacht te vestigen op mogelijke ethische en juridische gevaren. Dit is ontzettend belangrijk in ons domein. We willen ook voorkomen dat er voor bepaalde profielen een nog diepere digitale kloof ontstaat. Wie hier niet mee is, zal snel de toegang tot een groot stuk van de arbeidsmarkt verliezen. We hebben er alle belang bij dat dit niet gebeurt.”

Lieven Van Nieuwenhuyze, Chief Digital Officer binnen House of HR.

House of HR organiseert in maart 2024 opnieuw het E-recruitment congres, ditmaal met als thema “The digital shift” waar AI ook uitgebreid aan bod zal komen.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER