Groep Peeters-Govers en Thomas More geven student werk én diploma

Vanaf september slaan Albert Heijn – Peeters-Govers en Thomas More in Geel de handen in elkaar om samen een nieuw format ‘Werken en studeren’ voor de retailopleidingen op te starten.

“Tijdens een inspirerend rondetafelgesprek over Young Potentials@retail, georganiseerd door Thomas More en Hogeschool Gent, werd toegelicht hoe studenten bij Thomas More de graduaatsopleiding Winkelmanagement en de bacheloropleiding Winkel – en Retailmanagement kunnen combineren met een voltijdse job.

“Wij zagen bij Peeters-Govers vanuit de groep L&D en inclusie/diversiteit onmiddellijk de unieke kans om als familiebedrijf een maatschappelijke impact te creëren en op een andere manier geëngageerde toekomstige collega’s aan te trekken.” aldus Tine Lenaerts en Manon Giskes van Peeters-Govers.

“In samenwerking met Thomas More bieden wij medewerkers de mogelijkheid om op drie jaar een diploma te behalen terwijl ze tegelijkertijd een voltijdse baan bij ons hebben. De theorie wordt direct in de praktijk gebracht, waardoor studenten hun kennis meteen kunnen toepassen en verdiepen. Bovendien wordt de volledige opleiding door Albert Heijn Peeters-Govers gefinancierd. Na de recente lancering van deze unieke formule op onze socials zijn we blij te mogen constateren dat de interesse onze verwachtingen ruimschoots overtreft.”

“Dat toont alleen maar aan dat de behoefte hoog is en dat het loont om als ondernemer out of the box te denken.” aldus Jan en Wim Peeters van Groep Peeters-Govers.

“We voelden een enorme nood aan geschoolde shopmanagers. Onze opleiding Winkelmanagement aan Thomas More is dan ook zo ontstaan: door te praten met het werkveld en in te spelen op hun vraag. Een heleboel verschillende profielen gaan aan de slag bij retailers. Vroeg of laat merken ze potentieel, maar dan ontbreekt vaak bagage. Bovendien hebben we gemerkt dat veel jongeren na hun middelbare school twijfelen tussen werken en geld verdienen of nog verder studeren. Dat hoeft geen keuze meer te zijn. Nu kunnen jongeren de twee meteen combineren.” zegt Nathalie Menschaert, stagecoördinator en docent Winkel- en Retailmanagement bij Thomas More.

“Samenwerkingen zoals deze zijn enorm waardevol. Onze studenten krijgen de kans om zich meer autonoom te ontplooien en vanaf dag één in de praktijk te staan. Voor schoolverlaters is dit een kans om werken en studeren te combineren, maar we merken dat we dankzij de samenwerking met Groep Peeters-Govers ook diegenen aantrekken voor wie het hoger onderwijs onbereikbaar leek omwille van bijvoorbeeld beperkte financiële middelen. Thomas More zet heel erg in op inclusie en maatschappelijk engagement en Groep Peeters-Govers is er een voortrekker in. Vandaar dat we zo blij zijn met deze samenwerking. En wie weet inspireren we zo nog anderen om op eenzelfde manier met ons samen te werken. Ze mogen ons altijd contacteren. ” lacht Sofie Peeters, unitmanager businessopleidingen Thomas More. “En uiteraard staat de opleiding open voor iedereen die werkt in de retailsector. Studenten uit verschillende branches van de retail zitten een dag per week samen in de klas en leren ook van elkaar, net omdat elke student zijn eigen werkervaring mee binnen brengt in de klas. De rest van de week werken ze.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER