Goed gereedschap is het halve werk

Christophe Vanden Eede is Global Head of Talent Management bij bpost Group International. Hij zoekt elke maand inspiratie in het gewone leven voor een buitengewoon HR-beleid.

Net als vele Belgen waag ik me weleens aan klusjes in huis. Wat ooit begon met een lamp indraaien en een gaatje boren om een kader op te hangen heeft zich in de loop der jaren uitgebreid naar elektriciteit aanleggen en lavabo’s plaatsen. Door de jaren heen heb ik dan ook een hele collec-tie werktuigen verzameld.

Als HR-professional is het net zo. Dankzij de functies die we invullen, de trainingen die we volgen, de projecten waaraan we werken en de experten die we doorheen onze carrière ontmoeten, vullen we ook voortdurend onze gereedschapskoffer met nieuwe vaardigheden die we op het juiste moment kunnen inzetten.

Sommige van die werktuigen gaan al mee van in de beginjaren, maar anderen werden pas aan­gekocht toen ik me aan iets nieuws waagde. Vaak probeer ik eerst om problemen op te lossen met het gereedschap dat ik al heb. Je merkt echter snel dat niet elk probleem vlot opgelost kan wor-den met enkel een hamer en een elektriciteitstang. Een nieuwe uitdaging behoeft soms nieuw materiaal om niet hopeloos te klungelen, tot hilari-teit van partner en kroost!

Hoe vaak denken we niet dat we nieuwe uitdagingen kunnen oplossen door eenzelfde interventie als tien jaar geleden, terwijl de context veran-derd is, medewerkers andere verwachtingen hebben en er nieuwe technologie beschikbaar is die onze werklast kan verlagen en de impact kan verhogen? Het loont om na te gaan of er nieuwigheden zijn die ons kunnen helpen. Denk maar aan wat AI ons al gebracht heeft.

De meeste van mijn werktuigen zijn redelijk eenvoudig en intuïtief in gebruik. Ik slaag erin ze juist aan te wenden na het bekijken van een video of na de deskundige uitleg van een buur. Er zijn er echter waarmee ik eerst moet experimenteren en oefenen. Nieuwe vaardig­heden aanleren neemt tijd, zeker als je ze zonder moeite wil aanwenden.

Ik denk dat we als HR-professional moeten durven om oude vaardigheden — die ons vroeger goed hebben geholpen —bij het afval te zetten om plaats te maken voor nieuwe. Maar die allereerste hamer die ik ooit kocht, bewaar ik, al was het maar uit nostalgie.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER