Gepersonaliseerde AI-groeitrajecten met videocoaching

BloomUp, het digitaal platform voor mentaal welzijn op de werkvloer, sluit een partnership met SD Worx, de toonaangevende Europese leverancier van HR- en payroll-diensten. In een nieuwe kapitaalronde haalt BloomUp meteen ook 1 miljoen euro op bij Trividend, Change – Credal Social Innovation Fund, BAN Vlaanderen, imec.istart, Spreds en investeerders uit diverse scale-ups, waaronder Showpad.

Daarmee wil BloomUp tegen 2024 dé partner worden van Belgische bedrijven die preventief inzetten op mentaal welzijn en zo de basis leggen om ook internationaal te schalen. Dat is beloftevol nieuws in de aanloop naar de World Mental Health Day op 10 oktober.

Presenteïsme (verminderde productiviteit door stijgend stressniveau), absenteïsme (afwezigheid van het werk omwille van psychosociale redenen) en personeelsverloop kosten bedrijven handenvol geld. Door de sterke toename van het aantal burn-outs en langdurig zieken staat ‘welzijn’ nu in de top 3 van prioriteiten voor Belgische hr-managers.

De hr-dienstengroep SD Worx, met hoofdzetel in België en al actief in 19 landen, wil zijn klanten gemakkelijker toegang geven tot preventieve oplossingen die leiden naar gelukkigere en gezondere werknemers.

Kim Van Loo, Platform Business Leader bij SD Worx: “Door gespecialiseerde partners zoals BloomUp toe te voegen aan ons platform mysdworx, voorzien we voor meer dan 35.000 werkgevers met personeel in België alvast een centrale laagdrempelige toegang tot extra diensten. We zien een goede fit met BloomUp die zich als Belgische speler al bewezen heeft met concrete oplossingen.”

BloomUp14
BloomUp : Ellen Batens en Clovis Six met hun team

Geïntegreerde videocoaching

Het laagdrempelige platform van BloomUp matcht medewerkers van middelgrote en grote bedrijven die nood hebben aan mentale ondersteuning met een van de 130 aangesloten zelfstandige psychologen. Vanaf dit najaar biedt BloomUp via e-modules ook groeitrajecten met geïntegreerde videocoaching, gepersonaliseerd met artificiële intelligentie. Een unieke service waarvoor het samenwerkt met professor cognitieve gedragstherapie Ernst Koster (UGent).

“Covid en de dreigende recessie brengen veel angst, stress en economische onzekerheid met zich mee. Maar nog te veel werknemers vinden het moeilijk om de stap naar psychologische hulp te zetten of ze krijgen met lange wachttijden te maken. Gelukkig willen meer en meer bedrijven een gezonde leefomgeving voor hun medewerkers creëren, om hen te beschermen tegen een burn-out. Nu de war on talent hevig woedt, kan je je als bedrijf niet permitteren om je beste medewerkers te zien uitvallen of vertrekken”, zegt Ellen Batens, CEO & co-founder van BloomUp.

1 miljoen vers kapitaal

Meer dan 3.000 particulieren en bedrijven in Vlaanderen en Wallonië doen vandaag al een beroep op BloomUp. Voor de nieuwe kapitaalronde focuste BloomUp vooral op investeerders die maatschappelijke impact vooropstellen, om samen de drempel naar mentale ondersteuning te verlagen.

Met de 1 miljoen euro die BloomUp net heeft opgehaald, wil het tegen 2024 dé partner worden van Belgische bedrijven die preventief inzetten op mentaal welzijn en hiervoor samenwerken met sterke partners zoals SD Worx.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER