Whitepaper

Fiberklaar verwelkomt twee nieuwe leden in managementteam

Het managementteam van Fiberklaar telt twee nieuwe gezichten. De Vlaamse netwerkbeheerder stelt Karen Van De Woestyne voor als Head of Business Development en Erik Stubbe als Head of Operations. De aanstellingen kaderen in de nieuwe fase die Fiberklaar ingaat, twee jaar na zijn oprichting. Naast de focus op de kwalitatieve uitrol van zijn glasvezelnetwerk in Vlaanderen gaat nu ook ​ meer aandacht naar de maatschappelijke meerwaarde die de glasvezeltechnologie met zich meebrengt.

Twee jaar na zijn start legt Fiberklaar de focus nog meer op de kwaliteit van de uitvoer van de werkzaamheden en de maatschappelijke en economische meerwaarde van zijn open glasvezelnetwerk. Om die bedrijfsevolutie in goede banen te leiden, verwelkomt Fiberklaar twee ervaren profielen in zijn managementteam: Karen Van de Woestyne en Erik Stubbe. Dit directiecomité met vrouwelijke meerderheid bestaat verder uit Miranda Rombouts (Head of Network Deployment), Nathasja Van Bael (CFO), Inge Heyvaert (Head of HR), Luc Machtelinckx (Head of Legal) en Rik Missault (CEO).

Focus op kwaliteit en waarde voor stakeholders

Karen ziet in haar rol als Head of Business Development toe op de aanpak om inwoners en gemeenten nog beter te informeren over de werkzaamheden en de waarde van een glasvezelnetwerk. Daarnaast staat ze in voor stakeholderrelaties en het syndicus beheer. ​

Foto Karen

“Glasvezeltechnologie maakt innovaties mogelijk die ten gunste zijn van maatschappij en economie. De uitrol van het open netwerk van Fiberklaar zal direct en indirect tot jobbehoud en jobcreatie leiden en ook voor meer digitale inclusie zorgen. Met mijn ruime ervaring in de telecom- en vastgoedsector kan ik Fiberklaar helpen nieuwe kwalitatieve stappen te zetten, bovenop het mooie fundament dat ze de afgelopen twee jaar al hebben gelegd.

Karen Van De WoestyneAls Head of Operations van Fiberklaar is Erik verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole van de werkzaamheden, en ook voor het beheer van het glasvezelnetwerk zoals het onderhoud, herstellingen maar ook continue monitoring en capaciteitsmanagement. Daarnaast staat Erik in voor de IT-systemen en de cyberveiligheid.

“Ik sta te popelen om mijn uitvoerige ervaring en operationele expertise in te zetten bij Fiberklaar. We bouwen een netwerk dat decennia moet meegaan en daarbij is operationele kwaliteit in alle facetten cruciaal. Het is dan ook mijn missie om een steentje bij te dragen aan het mooie groeiverhaal van de netwerkbeheerder.”

Erik Stubbe
Foto Erik

Rik Missault, CEO van Fiberklaar: “De keuze voor Karen Van De Woestyne en Erik Stubbe ligt volledig in lijn met onze visie om voortdurend in te zetten op kwaliteit, zowel in de aanleg en onderhoud van ons open glasvezelnetwerk als de kwalitatieve uitbouw van ons bedrijf. Beiden hebben een impressionante staat van dienst in de telecomsector, aangevuld met respectievelijk netwerkbeheer- en vastgoedexpertise. Hiermee hebben ze alle troeven in huis om een belangrijke bijdrage te leveren in de versnelde glasvezelinhaalbeweging.”

Decennia aan telecomervaring

Als burgerlijk ingenieur ging Karen Van De Woestyne bij Alcatel aan de slag als procurement engineer. Hier klom ze op tot strategisch marketingdirecteur. Toen werd ze aangetrokken door Belgacom (nu Proximus) als product management corporate data solutions, om daarna door te groeien tot marketingdirecteur corporate customers. Van 2005 tot haar komst naar Fiberklaar was Karen vastgoedmakelaar; Ze is nog steeds gerechtsexpert gespecialiseerd in mede-eigendommen.

Ook Erik Stubbe vervoegt Fiberklaar met ruime ervaring in de telecomsector op de teller. Als master in de scheikunde (KUL) was ook hij meer dan zeven jaar aan de slag bij Alcatel Lucent, om daarna meer dan twaalf jaar leidinggevende functies te bekleden bij Telenet. Sinds 2018 was Erik vervolgens Vice President Mobile Operations bij Liberty Global, het moederbedrijf van Telenet.

Deel op:

Download whitepaper

Ook interessant