Elke Jorens nieuwe beleidsdirecteur Mens & Organisatie Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft Elke Jorens aangesteld als de nieuwe beleidsdirecteur van de directie Mens & Organisatie (M&O). Jorens, een alumna en eveneens fellow van de VUB, brengt een uitgebreide ervaring mee uit haar indrukwekkende loopbaan bij Accenture en Microsoft, waar ze diverse leidinggevende functies bekleedde.

In haar nieuwe rol zal Elke Jorens een integraal personeelsbeleid ontwikkelen en uitvoeren voor zowel academisch als niet-academisch personeel. Ze rapporteert aan de algemeen beheerder en maakt deel uit van het Directiecomité van de VUB, waar ze een adviserende rol heeft in de Academische Raad.

“De VUB heeft een bijzondere plaats in mijn hart als alumna, en ik ben vereerd om terug te keren in deze nieuwe rol. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van een stimulerende en inclusieve leer- en werkomgeving, waarbij ik mijn ervaring uit het bedrijfsleven in combinatie met de humanistische waarden van mijn alma mater kan inzetten om het menselijk kapitaal van de VUB te versterken.”, aldus Elke Jorens.

Professionele achtergrond

Elke Jorens studeerde in 1990 af aan de VUB als handelsingenieur en startte haar loopbaan als consultant bij Accenture. Bij Microsoft bekleedde ze diverse leidinggevende functies, waaronder HR director voor België en Senior Director Head of Talent Acquisition voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Als fellow inspireert ze al enkele jaren studenten en professoren met nieuwe inzichten over gendergelijkheid, innovatie en vakoverschrijdend leren en werken. Haar expertise in het aansturen van complexe HR-processen en het bevorderen van innovatie in organisaties is van onschatbare waarde voor de VUB.

Per direct zal Elke Jorens zich concentreren op het verder ontwikkelen en versterken van het HR-beleid van de VUB, in lijn met de strategische doelstellingen van de universiteit. Haar benoeming onderstreept de ambitie van de VUB om te blijven investeren in een inspirerende en innovatieve academische omgeving

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER