Dstny investeert mee in all-in-one employee engagement en wellbeing analytics platform

Bedrijven kunnen niet duurzaam groeien en succesvol zijn zonder hun ‘human capital’. Tegelijk zijn de bedrijfsstrategische uitdagingen op dit vlak nog nooit zo groot geweest. Vitaminsatwork, een Leuvense HR-tech start-up, introduceert vandaag als professioneel antwoord hierop een all-in-one employee engagement en wellbeing analytics platform. Dat helpt zowel kmo’s als grote bedrijven om proactief om te gaan met de werkbeleving van hun medewerkers en zo een werkomgeving te creëren waarin medewerkers en teams intrinsiek gemotiveerd worden, talent aan boord te houden en uitval te voorkomen. Door de inzet van AI-gedreven technologie biedt Vitaminsatwork aan de hand van predictieve analyse de mogelijkheid een strategisch HR-beleid te voeren, gericht op het realiseren van doelen en opbrengsten voor de organisatie.

De kiem van Vitaminsatwork werd in 2018 gelegd binnen Dstny, dat als internationaal groeibedrijf voor heel wat nieuwe HR-uitdagingen stond. Daan De Wever, tech ondernemer en CEO van de Dstny Group, ligt mee aan de basis van de HR-Tech start-up en bracht een ecosysteem van Belgische investeerders-aandeelhouders bij elkaar die tezamen bijna 900.000 euro startkapitaal injecteerden. Co-founders Jonas Geleyn en Jonas Scheers werden aangesteld als respectievelijk CEO en CTO en Esther Kerkhofs als Customer Success Manager.

Wetenschappelijk onderbouwd model

Ook de Belgische academische wereld heeft zijn inbreng in deze HR-Tech start-up. Aan de basis ligt immers een wetenschappelijk onderbouwde survey gebaseerd op onderzoek over werkstress en motivatie van Prof. Bert Schreurs, Hoogleraar HR Management aan de VUB en Solvay Business School. De survey peilt naar de drijfveren van wellbeing en engagement bij werknemers en legt tevens unieke verbanden ertussen bloot. Dat levert wetenschappelijk onderbouwde en actiegerichte inzichten op, die real-time op het platform worden weergegeven in handige dashboards voor het nemen van strategische beslissingen op alle organisatieniveaus : individueel, team-, en bedrijfsniveau.

Voorspellende data-analyse

“Dankzij de inzet van AI-technologie maken we met Vitaminsatwork niet louter een ‘foto’ van een actuele situatie rond de werkbeleving van medewerkers. Het platform kan bedrijven ook strategische inzichten geven in wat zal gebeuren als ze niet ingrijpen in een bepaalde situatie”, zegt CEO Jonas Geleyn.

“Met deze ‘predictive analytics’ als motor van ons dataplatform onderscheiden we ons in de markt en willen we bedrijven een extra instrument geven om HR mee te nemen in bedrijfsstrategische beslissingen. Hoe meer gebruikers en data op ons platform, hoe meer het zal ‘leren’ en hoe beter het voorspellende inzichten zal kunnen genereren. We kijken nu al uit naar de verdere toekomstmogelijkheden.”

Strategisch HR-beleid

“Hoewel ik pas een jaar actief ben binnen de Dstny Group, ben ik onder de indruk van de strategische waarde en impact van Vitaminsatwork”, zegt Jonas Klang, Director People Experience Dstny Group. “Enerzijds helpt het persoonlijk kompas onze medewerkers bij het uitstippelen en optimaliseren van hun persoonlijke ontwikkeling binnen onze organisatie.

Anderzijds is het vandaag in de ‘war for people’ als bedrijf cruciaal om continu met je retentie bezig te zijn. Het platform geeft ons strategische en waardevolle inzichten om als internationaal groeibedrijf over alle grenzen heen een bedrijfscultuur te creëren, waarin medewerkers zich kunnen ontwikkelen en waardoor Dstny duurzaam kan blijven groeien. Zo helpt Vitaminsatwork ons om HR te laten evolueren van een reactieve en ondersteunende functie naar een profit center met inzichten voor strategische beslissingen.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER