Deel maakt 120 miljoen dollar vrij om klanten te ondersteunen die getroffen zijn door sluiting Silicon Valley Bank

Deel gaat 120 miljoen dollar aan eigen geld vrijmaken, om de payroll-activiteiten van start-ups te ondersteunen na de sluiting van Silicon Valley Bank (SVB). Dat heeft Alex Bouaziz, medeoprichter en CEO van het HR-platform en de payrolloplossing voor wereldwijde teams aangekondigd. Bouaziz werkt samen met Andreessen Horowitz (a16z) en Y Combinator – beide investeerders in Deel – om deze steun te verlenen.

Deel wil bedrijven helpen bij het beheer van de loonlijst voor de komende twee cycli ‘met minimale verstoring’. Bedrijven die hulp nodig hebben, kunnen een aanvraagformulier invullen en zich aanmelden bij Deel. Zowel bestaande als ook enkele nieuwe klanten zullen geholpen worden bij het beheren van de salarissen van hun werknemers en onderaannemers.

“We hebben wat geld vrijgemaakt omdat het onze verantwoordelijkheid is om andere bedrijven te helpen”, zegt Alex Bouaziz. “Omdat we al in het loonsysteem zitten, hebben we de middelen om goede voorwaarden te krijgen. Het gaat erom mensen te helpen en echt het vertrouwen van de markt te winnen als leider in de payroll business, niet om hier zelf geld aan te verdienen.”

Deel is actief in meer dan 100 landen en heeft wereldwijd meer dan 450 bankrekeningen, onder meer bij JPMorgan Chase en Citibank, en beschikt over een eigen cash management. Het bedrijf heeft zelf geen bankrekening bij de SVB.

Deel, dat sinds zijn oprichting in 2019 bijna 680 miljoen dollar heeft opgehaald, wordt nu gewaardeerd op 12 miljard dollar en is vanaf september 2022 winstgevend. In januari bereikte het bedrijf $295m aan jaarlijks terugkerende inkomsten (ARR), een stijging van 417,5% ten opzichte van $57m aan ARR eind 2021. Deel ondersteunt meer dan 15.000 klanten, waaronder Nike, Subway, Reebok, Forever 21 en Klarna.

Deel is het alles-in-één HR-platform voor wereldwijde teams. Het helpt bedrijven elk aspect van het beheer van een internationaal personeelsbestand te vereenvoudigen, van cultuur en onboarding tot lokale salarisadministratie en compliance. Deel werkt voor onafhankelijke en voltijdse werknemers in meer dan 150 landen

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER