De rol van ESG is veel groter dan je denkt

Duurzaamheid staat hoog op de agenda. Het groeiend belang dat daar wereldwijd aan gehecht wordt, blijkt ook uit de Corporate Sustainability Reporting Directive (de CSRD) die in januari vorig jaar in werking trad. Deze nieuwe duurzaamheidsrichtlijn betekent een cruciale verschuiving in de manier waarop organisaties over hun niet-financiële prestaties moeten rapporteren en – zo stellen onze gasten in deze podcast vast – het is doorgaans het financiële of juridische departement dat hierin de leiding neemt.

ESG staat voor Environmental, Social en Governance en is het model dat gebruikt wordt om de duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven te meten. Organisaties en HR professionals zien hier tegenop omwille van het vele werk dat hierbij komt kijken. Nochtans speelt HR – zeker als het gaat over de S in ESG – een belangrijke rol, misschien zelfs de hoofdrol.

Hoe komt het dat ESG nog niet overal op de HR agenda staat?
Hoe begin je aan die rapportering en wat riskeer je als je daar niet tijdig op inzet?

Voor een antwoord op die vragen hebben we 2 experts uitgenodigd die daar dagdagelijks mee bezig zijn: Mario Matthijs en Gaëlle De Baeck van TriFinance.

Veel kijk- en luisterplezier!

Bekijk of beluister onze podcasts op

Mis geen aflevering

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER