Blue Monday: zinvolle meetings houden motivatie erin

Dit jaar valt Blue Monday op maandag 16 januari. De uitdrukking Blue Monday verwijst naar de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. Hoewel het concept veel weg heeft van een marketingcampagne, is ze wel degelijk wetenschappelijk onderbouwd. Veel werknemers ervaren het begin van het nieuwe (werk)jaar namelijk als bijzonder deprimerend. De feestdagen zijn voorbij en de meeste werknemers zitten weer achter hun computerscherm en dromen waarschijnlijk al van hun volgende vakantie. Terwijl er ooit een tijd was waarin teambuildings plaatsvonden op exotische bestemmingen en werknemers een welverdiende pauze gaven, wordt deze trend nu teruggedrongen om economische en/of milieuredenen. Maar, dit betekent niet dat het niet meer mogelijk is om er even tussenuit te glippen. Want wanneer je de gebouwen van Comet Meetings binnenstapt, is het alsof je de deur opent naar andere delen van de wereld. Dit alles terwijl je op economische wijze in het hartje van Brussel blijft.

Comet Meetings is gespecialiseerd in het ontwerpen van inspirerende vergaderzalen om tegemoet te komen aan de behoeften van bedrijven die om een bepaalde reden bijeenkomen (seminaries, directiecomités, opleidingen…). Deze nieuwe vergaderervaring bevordert de collectieve intelligentie van werkgroepen. Om de best mogelijke sfeer te creëren, werkte Comet Meetings samen met gekend Belgische architect Lionel Jadot. Samen ontwierpen ze het gebouw met als doel een ontsnapping aan de dagelijkse workflow. Want bij Comet Meetings maak je een wereldreis in slechts 7 verdiepingen.

De wereld rond in 80 minuten

Slechts enkele treden en min 45 calorieën hoger, kunnen mensen de deur openen naar de wereld van The Hanging Islands in Bali. Op deze verdieping is het manier van groeten een belangrijk punt. Het Balinese volk heeft namelijk de Sembah groet, die sterk gelijkt op de Namaste. Ook hier plaats je je handpalmen tegen de borst, maar in plaats van Namaste, zeg je “Om Swastiastu”, wat “Moge de vrede met u zijn” betekent. Iedereen weet dat Bali een gegeerde reisbestemming is: de locatie schreeuwt ontspanning en – zoals de Sembah al zegt – vrede. Het is dé perfecte locatie voor netwerkevenementen gepaard met heerlijke cocktails. Vergeet de palmboomrietjes niet!

Op de tweede verdieping vind je het prachtige Japan, The Japanese Ochaya. Ook hier staat buigen voor elkaar hoog in het vaandel. Japanners geven altijd graag blijk van bescheidenheid en nederigheid en doen dit in de vorm van buigen. Afhankelijk van met wie je praat, buig je langer en een hogere buighoek betekent ook meer respect. En om helemaal juist te zijn, doe je ook best je schoenen uit… Deze verdieping is perfect voor een teambuilding waar een sfeer van respect en openheid heerst.

Nog een paar treden (of voor de niet zo avontuurlijke bezoekers: een liftrit) verder en je bevindt je op de 3de verdieping en aan de andere kant van de wereld: Australië. Zin om je team uit te dagen met een rugbywedstrijd gevolgd door een toastje met vegemite en shrimp on the barbie? Dan is The Outback Village, perfect voor jou en je team.

Op de 4de verdieping bevind je je terug in Europa. Hoewel onze buren in The Berliner Ground niet veel van ons lijken te verschillen, hebben zij één constante trend: time management. Duitse vergaderingen beginnen stipt op tijd en lopen zelden uit. Ze zijn zeer formeel en gaan gepaard met een vooraf bepaalde agenda waar bijna nooit van wordt afgeweken. Alle onzekerheden in de agenda moeten en zullen worden weggewerkt. Deze verdieping is perfect voor wanneer focus en efficiëntie vereist zijn, zoals bijvoorbeeld bij besluitvormingscomités of bij de jaarlijkse presentatie van resultaten.

Het reizen is nog niet voorbij! Vergeet je vergaderingen niet te beginnen met een Namasté wanneer je de Darjeeling Odyssey betreedt, want zwaaien is een absolute no-go. Namaste betekent “ik buig voor u” en iemand ermee begroeten betekent in India zoveel als “mogen onze geesten elkaar ontmoeten”. Perfect voor een vergadering met een klant, denk je niet?

Keep calm and travel on

Mesopotamië, India, Duitsland, Tenerife, Australië, Japan en Indonesië. Dat zijn heel wat landen in één gebouw. Comet Meetings bewijst dat je België niet hoeft te verlaten om de wereld te zien, of tenminste, dat het mogelijk is om in een paradijselijke sfeer te werken, zonder het vliegtuig te moeten nemen. Want vergaderen in de gebouwen van Comet Meetings is alsof je de wereld rondreist terwijl je toch je professionele taken vervult. Het is het beste van twee werelden!

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER