Belgische werknemers scoren hun loon 3,41 op 5

Voortaan kunnen (ex-)werknemers, maar ook sollicitanten, een bedrijfs- en/of salarisbeoordeling achterlaten op de vernieuwde bedrijfspagina’s van www.jobat.be. Dat resulteert momenteel in een gemiddelde nationale score van 3,52 op 5 voor bedrijven en 3,41 op 5 voor het loon.

“Wie dat wil, kan op www.jobat.be vanaf nu nog duidelijker zijn of haar mening kwijt over het werken bij een bedrijf, maar ook over het salaris dat hij/zij er verdient of verdiend heeft. Dat geeft sollicitanten een realistisch beeld van wat ze kunnen verwachten van een bedrijf waarvoor ze willen solliciteren, of al in de running zijn voor een nieuwe job”, aldus Frank Van Laere, Platform & Communication Manager bij Jobat.be.

Zowel de bedrijfs- als salarisbeoordelingen werden al een tijdje (met expliciete toestemming van de gebruiker) verzameld via het bekende Salariskompas van Jobat.be. Deze krijgen nu een nog prominentere plaats op de vernieuwde bedrijfspagina’s, waarop geïnteresseerden naast de standaard bedrijfsgegevens bijvoorbeeld ook bedrijfswaarden én sollicitatietips van het bedrijf in kwestie kunnen terugvinden.

“We doen er alles aan om sollicitanten te helpen dé job van hun leven te vinden, een die 100% bij hen past, bij een werkgever die hen gelukkig kan maken”, motiveert Frank Van Laere de missie van Jobat.be, dat het motto ’Go for happy!’ als baseline draagt.

“We willen dat nieuwe maar ook huidige werknemers alle tools in handen hebben om hun carrière naar eigen wensen vorm te kunnen geven. Via het Salariskompas kan iedereen makkelijk berekenen hoeveel hij/zij zou moeten verdienen. Via de nieuwe salarisbeoordelingen zie je voortaan ook in een handomdraai wat anderen verdienen.”

Gelukkige medewerkers

Momenteel werden op www.jobat.be al duizenden beoordelingen geregistreerd. Dat levert voorlopig een gemiddelde score op van:

  • 3,52 op 5 voor bedrijven
  • 3,41 op 5 voor het salaris

“Globaal gezien kunnen we concluderen dat werknemers in België best tevreden zijn over hun werkgever én over hun salaris”, verduidelijkt Frank Van Laere de cijfers. “Het kan natuurlijk altijd nog beter, maar als je vaststelt dat de gemiddelde Belg zijn/haar bedrijf én zijn/haar loonpakket een beoordeling tussen 3 en 4 sterren op 5 geeft, is dat zeker niet slecht te noemen.”

Wat je moet doen om zélf zo een beoordeling aan je werkgever en/of eigen salaris te geven?
Surf naar https://www.jobat.be/nl/jobs/bedrijven, meld je aan en geef de score die volgens jou de juiste is. Simpel, snel en duidelijk.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER