Belgische joint venture lanceert ‘itsme’ voor HR

Meer dan ooit vormen upskilling, reskilling, levenslang leren en interne mobiliteit reële uitdagingen voor HR. Maar mensen zijn ook steeds meer op zoek naar een job of opleiding die écht bij hen past. Alleen is de vraag: hoe begin je daar nu aan, als individu en als bedrijf? De Antwerpse technologiebedrijven Nalantis en UQ.works sloegen de handen in elkaar om daar een antwoord op te vormen en alle stakeholders te verbinden in één ecosysteem.

Meet UQalify, de joint venture die slimme, modulaire en verbonden HR-platformen maakt om individuen te matchen met passende interne jobs en opleidingen. Dat als resultaat van meer dan tien jaar ontwikkeling en internationale expertise in artificiële intelligentie, natural language understanding, machine learning, skills identificatie en matching technologie voor HR.
De missie van UQalify? Upskilling en reskilling haalbaar en toepasbaar maken voor iedereen. Maar UQalify is méér dan het zoveelste HR-matchingplatform. De joint venture introduceert ook een interactief, persoonlijk ID-profiel genaamd myUQskills dat het voor individuen mogelijk maakt om hun eigen potentieel te ontdekken en te delen met relevante instellingen.
(Up)skilling, matching en future-ready recruitment

Door de digitale invloeden van vandaag zien veel jobs er niet meer hetzelfde uit als een paar jaar geleden. Sommige jobs worden gedeeltelijk of zelfs volledig vervangen door een digitale oplossing, voor andere biedt het dan weer nieuwe kansen en groeimogelijkheden. Daarom worden interne mobiliteit en het (up)skillen van werknemers steeds belangrijker, want vaak schuilt het antwoord al binnen de organisatie zelf.

unnamed 3

En waarom zou je dat niet automatiseren met een snelle, kostenefficiënte én makkelijk te implementeren tool? UQalify ontwikkelt volledig op maat gemaakte, branded platformen met skills matching en personal assessment modules. Zo krijgen bedrijven snel inzicht in de talenten en groeimogelijkheden van hun personeel.

Ook recruitment maakt UQalify een stuk vlotter en kwalitatiever, want de juiste mensen aanwerven vergt vaak een lange en subjectieve selectieronde. Dankzij UQalify kunnen HR-managers de technologie het werk laten doen zodat zij zich kunnen focussen op het aanwerven en opvolgen van hun teams. Ze hoeven enkel maar hun prioriteiten en strategie in te geven, de tool doet de rest. Die slimme cv-screening en job matching module heeft trouwens al meer dan 35 miljoen cv’s en documenten ingelezen.
myUQskills: nice to meet myself

UQalify matcht niet enkel met de skills en kennis van een kandidaat, maar ook met hun persoonlijkheid en potentieel. Die kunnen ze terugvinden in een persoonlijk ID-profiel dat steeds verrijkt wordt met hun talenten, vaardigheden, interesses, soft- en hard skills en ervaring. Maar ook met het DigiSkills Passport, dat ontwikkeld werd in samenwerking met Agoria en inzicht geeft in hoeverre je skills future proof zijn.

In het persoonlijk myUQskills-ID kan de kandidaat zelf aanduiden wat hij met bedrijven wil delen, zijn matches ontdekken en zicht krijgen op zijn eigen groeimogelijkheden. Een soort ‘itsme’ voor HR dus. Naast de nieuwe EU-norm ESCO is UQalify compatibel met de meeste internationale skills frameworks. Denk maar aan Competent, Entrecomp, ISCO en O*Net.

unnamed 4 2

“We ontwikkelen toepassingen die de grootste challenges van bedrijven in één oplossing aanpakken,” vertelt Nalantis CEO Frank Aernout. “UQualify wordt zo één van de belangrijkste hubs voor skills matching in Europa dat vertrekt vanuit het potentieel van het individu. ”

Thierry Lescrauwaet, CEO van UQ.works, spreekt zelfs van een revolutie. “Deze joint venture gaat letterlijk grenzen verleggen door individuen, bedrijven, opleidingsinstituten, beroepsfederaties en overheden te verbinden en future ready te maken,” zegt hij. “Het is de eerste keer dat vanuit verschillende initiatieven toch een brede, duurzame aanpak mogelijk wordt. Net nu upskilling en reskilling meer dan ooit relevant zijn en er nood is aan samenwerking over regio’s en sectoren heen.”

De technologie achter UQalify werd onder andere al ingezet voor de Competentiezoeker van VDAB, het vrijwilligersplatform Help de Helpers van de Vlaamse Overheid en de tool SkillsInZicht. Op dit moment staat ook een innovatief, toekomstgericht platform in de steigers voor Syntra Vlaanderen en spreekt UQalify met strategische partners die upskilling op de agenda hebben staan. Internationale klanten zoals ETIL en Academic Transfer in Nederland, de stad Rio de Janeiro en een aantal universiteiten in Brazilië matchen al talent met de UQalify technologie. Andere nationale en internationale bedrijven zoals Telenet, AXA, Randstad, Febelfin, Agoria, bpost en Orange behoren tot het portfolio van Nalantis en UQ.works.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER