Ausy wordt Randstad Digital

Randstad, ‘s werelds grootste talentbedrijf, kondigde vandaag de lancering aan van Randstad Digital. Deze nieuwe gespecialiseerde organisatie wil multinationals in tal van sectoren in contact brengen met de allerbeste technologietalenten, en zo inspelen op hun behoeften. In dit dynamische bedrijfslandschap is Randstad Digital uitermate goed geplaatst om ondernemingen te helpen een versnelling hoger te schakelen en een doorgedreven interne transformatie mogelijk te maken.

Dat doet Randstad Digital door toegang te bieden tot toptalenten, hoogwaardige diensten en oplossingen van hoge kwaliteit in vier specifieke domeinen: klantervaring, cloud & infrastructuur, data & analyse, en digitale technologie & (product) engineering. In januari 2023 werd Venu Lambu aangesteld als directeur van deze globaal geïntegreerde organisatie, die zich onderscheidt door een innovatieve strategie.

In België en Luxemburg zal Ausy, onder leiding van CEO Andy Stynen, deel uitmaken van deze globale organisatie en vanaf vandaag Randstad Digital heten.

“Op de huidige arbeidsmarkt vallen drie trends op: een tekort aan talenten, veranderende klantbehoeften en een snelle digitalisering. Randstad heeft dan ook een duidelijke ambitie: uitgroeien tot het meest gelijkwaardige en gespecialiseerde talentbedrijf ter wereld. We zijn ideaal geplaatst om in te spelen op de noden van organisaties en hen te helpen gespecialiseerde talenten aan te trekken. We zijn dan ook dé partner bij uitstek om hen te ondersteunen in hun groeitraject. Dat doen we door hen een waaier aan oplossingen en deskundig advies aan te reiken. Steeds meer klanten willen graag ondersteuning bij hun digitale transformatie. Dat zette ons ertoe aan om onze digitale diensten te bundelen in één wereldwijd aanbod. We hebben er het volste vertrouwen in dat we klanten met Randstad Digital optimaal kunnen bijstaan op technologisch gebied en dat ze via deze nieuwe globale organisatie de geschikte digitale talenten vinden”, verklaart Sander van ‘t Noordende, CEO van Randstad.

Achter Randstad Digital gaat decennialange knowhow en ervaring op het vlak van digitale technologie schuil. De nieuwe partner verenigt bovendien globale expertise op tal van domeinen onder één sterk merk. Door deze aanpak kunnen we onze strategische mogelijkheden nog meer benutten en onze nearshore en offshore activiteiten verder uitbreiden. Zo verbeteren we de toegang tot talent en vergroten we de flexibiliteit.

Venu Lambu, CEO van Randstad Digital: “Bedrijven kloppen met hun lastigste uitdagingen aan bij Randstad. Ik ben er vast van overtuigd dat we het flexibele model van Randstad Digital continu kunnen aanpassen, zodat we kunnen blijven inspelen op de nieuwe behoeften van klanten en op nieuwe omstandigheden in het bedrijfsleven. Onze organisatie is uitermate goed geplaatst om klanten door de onbekende wereld van de digitale transformatie te loodsen. Met onze ruime kennis en expertise kunnen we elk project laten slagen, daar geloof ik rotsvast in. Bij Randstad zetten we talenten én digitale technologie zij aan zij op de eerste plaats. Samen maken ze een cruciaal verschil nu bedrijven de volgende fase van hun transformatie ingaan. We streven ernaar om hen te helpen de juiste talenten aan boord te halen, en digitale oplossingen en diensten aan te reiken die onontbeerlijk zijn om te slagen.”

Wat Randstad Digital bedrijven te bieden heeft

Randstad Digital benadert de digitale transformatie niet met een standaardmethode, maar is een globale ‘enablement partner’ met tools en oplossingen op maat die bedrijven klaarstoomt voor de toekomst. Randstad Digital kan bogen op solide expertise in vier specialisatiedomeinen, en slaat de handen ineen met lokale en mondiale klanten. Nieuwe expertise binnen brengen bij bedrijven, de wereldwijde talentcentra voor gespecialiseerde vaardigheden van Randstad Digital benutten of beheerde oplossingen aanbieden – de organisatie kan elk project aan, hoe complex ook. Dankzij de internationale talentcentra van Randstad Digital schalen klanten hun activiteiten snel op wanneer ze extra mensen nodig hebben. In de diverse pool van getalenteerde professionals verspreid over de hele wereld vinden ze namelijk vast de juiste talenten. Doordat een grotere groep van talenten ter beschikking staat, halen bedrijven bovendien vlotter gespecialiseerde experts in huis die misschien moeilijk te vinden zijn in hun eigen land.

Randstad Digital is een hub voor technisch talent met gespecialiseerde knowhow en vaardigheden. Professionals in de technologiesector krijgen dankzij de organisatie de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen, zich bij te scholen en opleidingen te volgen via de Randstad Digital Academy. Ook hun loopbaan vaart er wel bij, want ze maken deel uit van een flexibel team met uitmuntende innovators en probleemoplossers die overal ter wereld toonaangevende projecten in goede banen leiden.

“De transitie van Ausy naar Randstad Digital is geen revolutie maar een evolutie. We zijn nu niet enkel een groot bedrijf in de Europese en Belgische markt, maar ook een globale organisatie met kantoren over de hele wereld. Onze werking, bijvoorbeeld onze zeer persoonlijke aanpak, blijft hetzelfde – maar we kunnen nu meer diensten en expertise tot bij onze klanten brengen zoals rightshoring, marketing en UX waarbij we onze lokale aanwezigheid, dicht bij onze Belgische klanten, combineren met globaal, gespecialiseerd talent. Zo biedt deze transitie de mogelijkheid om verder in te zetten op Generative AI, een offering die we sinds kort introduceerden”, klinkt het bij Andy Stynen, CEO van Randstad Digital BeLux.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER