Anaida Dibra wordt nieuwe Chief People Officer van McDonald’s België

McDonald’s België liet weten dat Anaida Dibra vanaf 17 januari aantreedt als Chief People Officer van het bedrijf. Anaida is een gedreven HR-professional met meer dan 17 jaar ervaring. Sinds 2019 staat Anaida ook aan het hoofd van Professional Women International Brussels, een non-profit organisatie die vrouwen helpt groeien en slagen in hun carrière en die zich inzet voor de versnelling van het genderevenwichtig leiderschap.

Voor Anaida haar universitaire carrière in Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen begon, noemde ze de Balkan haar thuis. Na de studies bleef ze ook in België om haar loopbaan te starten. In 2005 ging Anaida aan de slag bij Cargill, één van de partners van McDonald’s België. Daar trof ze gedurende 13 jaar verschillende rollen alsook verantwoordelijkheden aan zoals onder meer het leiden van verschillende teams, organisaties en projecten. Bovendien was Anaida lid van het wereldwijde HR-team en werkte samen met de verschillende functie-kaderleden. Ze leidde ook een EMEA HR-team op 13 locaties, was verantwoordelijk voor Operations, Supply Chain en Global Procurement en beheerde de uitvoering van een belangrijke business transformatie om functionele hubs in heel Europa te bouwen.

Vanaf juni vorig jaar werkte Anaida als senior-adviseur van Artsen zonder Grenzen samen met het management team aan een transformatie- en cultuurveranderingsproject. Ze ondersteunde hun trajecten inzake het opzetten van hun eerste enquête rond medewerkersbetrokkenheid alsook het overwinnen van weerstand, het analyseren van de resultaten en het herontwerpen van de organisatiestructuur om ervoor te zorgen dat deze toekomstgeschikt was.

Zoals eerder vermeld is Anaida ook voorzitster van de Professional Women International Brussels (PWI Brussels), een non-profit organisatie die internationale leden uit de private en publieke sector verenigt en zowel een inclusief en divers netwerkplatform als opleidings- en mentoringmogelijkheden voor haar leden biedt.

Vanaf 17 januari zal Anaida Dibra haar rol van Chief People Officer opnemen bij McDonald’s België.

“Na jarenlang voor één van de partners van McDonald’s te hebben gewerkt, ben ik zeer enthousiast om vanaf de bron bij te dragen aan het McDonald’s verhaal in België. Een bedrijf met sterke groeiambities voor de toekomst heeft nood aan een stevig fundament met mensen die geloven in het bedrijfsverhaal. Mijn toekomstige rol als Chief People Officer zal ertoe bijdragen om die geplande groei ook bij de McFamily door te zetten met een heldere en efficiënte aanpak, eigen aan mijn waarden”, geeft Anaida Dibra, toekomstig Chief People Officer bij McDonald’s België aan.

Anaida spreekt vloeiend Nederlands, Frans en Engels en daarnaast ook Italiaans en Shqip. In haar vrije tijd houdt ze van lezen, schrijven, reizen en tijd doorbrengen met haar twee dochters.

McDonald’s België is verheugd dat Anaida het bedrijf vervoegt als Chief People Officer. Haar proactieve, collaboratieve en transparante aanpak zal McDonald’s België verder helpen met haar ambities om te blijven groeien in de komende jaren.

“We zijn enorm verheugd om Anaida te verwelkomen in onze McFamily. Anaida zal met haar ervaring en gedrevenheid enorm kunnen bijdragen aan de ambities van McDonald’s voor de komende jaren, die we recent bekendmaakten. Zo plannen we in de komende 5 jaar 2500 lokale jobs te creëren, waarbij de expertise en bijdrages van Anaida voor onze medewerkers essentieel zullen zijn,” benadrukt Stijn Heytens, Managing Director van McDonald’s België.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER