Amazon wil 2 mio mensen gratis AI-vaardigheidstrainingen geven tussen nu en 2025

Amazon kondigt “AI Ready” aan – een nieuw initiatief om tot en met 2025 wereldwijd 2 miljoen mensen gratis AI-vaardigheidstrainingen aan te bieden. Om dit doel te bereiken, lanceert het bedrijf nieuwe initiatieven voor volwassenen en jonge leerlingen en worden de bestaande gratis AI-trainingsprogramma’s uitgebreid. Hierdoor vormen de kosten geen belemmering meer om toegang te krijgen tot deze essentiële vaardigheden. Op deze manier wil Amazon AI-onderwijs toegankelijk maken voor iedereen en zo helpen om het volledige potentieel van AI te benutten.

De drie nieuwe initiatieven zijn:

  • Acht nieuwe, gratis AI- en generative AI-cursussen
  • Amazon Web Services (AWS) Generative AI Scholarship, waarmee meer dan 50.000 middelbare scholieren en universiteitsstudenten wereldwijd toegang krijgen tot een nieuwe generative AI-cursus op Udacity
  • Nieuwe samenwerking met Code.org om studenten te leren over generative AI.


De behoefte aan AI-vaardige werknemers is nog nooit zo groot geweest. Uit een nieuwe studie van AWS en onderzoeksbureau Access Partnership blijkt dat:

  • Het inhuren van AI-geschoold talent is een prioriteit voor 73% van de werkgevers, maar drie op de vier zegt dat het niet lukt om aan hun behoefte aan AI-talent te voldoen.
  • Werkgevers verwachten dat hun werknemers tot 47% meer zullen verdienen als ze betere AI-vaardigheden hebben.
  • AI zal een integraal onderdeel worden van de manier waarop zaken worden gedaan: 93% van de bedrijven verwacht dat ze de in de komende vijf jaar AI-oplossingen zullen gebruiken in hun organisatie.

Naast de acht gratis, meer algemene AI- en generative AI cursussen, biedt Amazon ook trainingen voor specifieke doelgroepen zoals zakelijke en niet-technische mensen, en aan ontwikkelaars en technici die wat dieper op de materie ingaan.

12 miljoen dollar aan generative AI-beurzen

Via het AWS Generative AI Scholarship programma zal AWS Udacity-beurzen ter waarde van meer dan $12 miljoen verstrekken aan meer dan 50.000 leerlingen van middelbare scholen en universiteiten uit ondervertegenwoordigde gemeenschappen wereldwijd.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER