ACA Group versnelt groei met overname Flow Pilots

ACA Group, leverancier van informatietechnologie en -diensten gespecialiseerd in digitale transformatie neemt het Antwerpse digitale innovatiebedrijf Flow Pilots over van Cipal Schaubroeck, een toonaangevende speler inzake dienstverlening voor de publieke sector.

Flow Pilots levert software en diensten aan middelgrote en grote ondernemingen en heeft onder andere een uitgebreide expertise in .NET-technologie, mobiele toepassingen, user experience (UX) design en het begeleiden van digitale innovatietrajecten. Met deze overname versterkt ACA Group verder haar focus op digitale transformatie.

Het is net omwille van de toename van het aantal digitale transformatieprojecten, dat ACA Group besloot om haar organische groei aan te vullen met een actieve acquisitiepolitiek. De overname van Flow Pilots is het eerste resultaat van deze strategische keuze.

Ronny Ruyters, CEO van ACA Group: “Met de 25 IT-specialisten van Flow Pilots erbij krijgt ons huidige personeelsbestand een stevige boost en telt de ACA familie 255 teamleden. In eerdere samenwerkingen viel het ons al op dat we zowel op het gebied van dienstverlening als klanten enorm aanvullend zijn voor elkaar. Daarenboven zagen en zien we ook een sterke match in bedrijfswaarden en cultuur, wat cruciaal is om hier een succesverhaal van te maken. We geloven dat deze complementariteit een win-win situatie creëert, waarin we kunnen bouwen aan groeipaden voor het team, klanten en partners. Een nieuwe samenwerking die zowel een verbreding als verdieping van het gezamenlijke dienstenaanbod brengt met een verhoogde waarde in serviceverlening.”

Met de overname neemt Dewi Van De Vyver, voormalig CEO van Flow Pilots, na 10 jaar afscheid. Dewi Van De Vyver: “Ik ben fier op het verhaal dat we de voorbije 10 jaar hebben geschreven. Een verhaal waar het team, de klanten en de projecten centraal staan. Een verhaal waarbij we geloven dat technologie het dagelijkse leven van mensen positief verandert. Een verhaal dat nu samen met ACA Group een vervolg zal krijgen. Ik ben er zeker van dat de combinatie ervoor zal zorgen dat Flow Pilots verder kan groeien en nog meer zijn stempel kan drukken op hoe technologie de wereld kan verbeteren. Het is uiteraard met pijn in het hart dat ik afscheid neem, maar na 10 jaar is het voor mij tijd om een nieuw verhaal te starten. Ik weet dat het Flow Pilots team in goede handen is en ik wens Flow Pilots en ACA Group alle succes voor de toekomst.”

Na 5 jaar komt met deze overname ook een einde aan het huwelijk tussen Flow Pilots en Cipal Schaubroeck. Nico Cras, CEO Cipal Schaubroeck: “Bij Cipal Schaubroeck bouwen we aan overheden van de toekomst en willen we dan ook de volledige focus leggen op die publieke sector waar de uitdagingen voortdurend evolueren. We zijn fier dat we Flow Pilots uit de pioniersfase hebben getild en hen hielpen om het management te vernieuwen en de klantenbasis en expertise te verbreden. De kennis van UX-design die zij binnen Cipal Schaubroeck brachten, zetten we nu volop in voor het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke oplossingen voor de publieke sector.”

Verankering in de Vlaamse ruit

ACA Group heeft een hoofdkantoor in Hasselt en voert al enkele jaren een decentralisatiebeleid in functie van de wensen en noden van haar medewerkers en klanten. Met het bestaande filiaal in Gent, de recente opening van een nieuw kantoor in Leuven en de Antwerpse vestiging van Flow Pilots versterkt de onderneming nu verder haar aanwezigheid in de Vlaamse ruit – Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven – het economische en demografische hart van Vlaanderen.

“Het nieuwe kantoor van Flow Pilots in Antwerpen biedt ons zeker kansen om nieuwe medewerkers aan te trekken in een regio waar we nog niet aanwezig waren. Daarnaast sluit Flow Pilots perfect aan bij enerzijds onze cultuur, maar ook onze visie om verder te focussen op het ontwikkelen van mobiele toepassingen. Ja, ik ben ervan overtuigd dat we samen sterker zijn en dat Flow Pilots met ACA zelfs nog meer potentieel kan halen”, besluit Ronny Ruyters.

De ACA Group blijft verder zoeken naar overnamekansen in binnen- en buitenland. Hiervoor kijkt ze vooral naar kmo’s in dezelfde sector die een verregaande en duurzame samenwerking met of een overname door ACA Group willen overwegen. Bedrijven die belang hechten aan kwaliteit, innovatie en aan duurzaam ondernemen staan bovenaan het verlanglijstje. Net als Flow Pilots. ACA Group sloot vorig jaar af met een zakencijfer van 24,6 miljoen euro.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Twitter
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Ook interessant

LEES MEER