4 tips om je promotiekansen te optimaliseren in Q4

Wil je jezelf in januari zien schitteren met een welverdiende promotie? Dan is volgens Kevin Blockx, Senior Manager bij staffing specialist Walters People, nu het moment om in actie te komen. Het vierde kwartaal (Q4) biedt de ideale kans om jezelf te positioneren voor succes en je carrière een boost te geven, zegt hij. Hij deelt 4 tips om Q4 optimaal te benutten en je promotiekansen te maximaliseren.

Richt je op je doelen

Ga voor jezelf na welke projecten je dit jaar nog afgerond wil zien en welke targets je nog moet behalen. Neem er je lijst met doelstellingen bij die je in januari hebt gekregen tijdens je evaluatiegesprek en stel een duidelijk actieplan op om alles tot een goed einde te kunnen brengen. Kevin: “Mogelijk heb je je targets in juli herbekeken met je leidinggevende tijdens een halfjaarlijks evaluatiegesprek. Is dit niet het geval, regel dan nu een tussentijds gesprek met je manager, zodat je jouw vooruitgang en aanpak voor de rest van het jaar kunt bespreken. Wacht hier niet mee, want nu is er nog tijd om hulp of richtlijnen te vragen om je targets te behalen. Bovendien zal je leidinggevende jouw proactieve aanpak appreciëren.”

Stel je flexibel op

Wil je graag binnenkort doorgroeien naar een rol met meer verantwoordelijkheden, dan is het belangrijk om je nu van je beste kant te laten zien. “Sta open voor nieuwe taken of projecten en ga onverwachte uitdagingen of problemen niet uit de weg, maar pak ze meteen aan. Met een flexibele houding behaal je vaak quick wins waarmee je kunt uitpakken tijdens je evaluatiegesprek in januari”, adviseert Kevin.

Schaaf je skills bij

Een promotie brengt doorgaans veranderingen in je takenpakket met zich mee, waarbij bepaalde vaardigheden cruciaal worden. Denk na over welke skills belangrijk zijn voor de functie die jij voor ogen hebt, en werk eraan. “Q4 is het ideale moment om aan upskilling te doen: je hebt nog net tijd genoeg om een aantal bijscholingen bij te wonen of een avondcursus te volgen”, zegt Kevin. “Het zal je leidinggevende niet ontgaan dat je proactief werkt aan je vaardigheden in lijn met je ambities.”

Zorg dat je gezien wordt

Wil je graag gepromoveerd worden, dan is het natuurlijk ook belangrijk dat je jezelf kenbaar maakt in de organisatie. Beperk je niet enkel tot contact met je directe leidinggevende en teamgenoten, maar sla ook regelmatig een praatje met collega’s van andere diensten. Kevin: “Zoek mensen op die ooit in jouw positie waren en die doorgegroeid zijn naar hogere functies. Zij kunnen immers waardevolle adviezen geven. Probeer in Q4 ook aanwezig te zijn bij eventuele bedrijfsevenementen of draag – indien mogelijk – je steentje bij aan de organisatie ervan. Jouw inspanningen worden vast gewaardeerd door jouw manager.”

Met Q4 voor de deur en promotiekansen in het vizier, is het tijd om vol vertrouwen de laatste maanden van het jaar in te gaan. Door bovenstaande tips in de praktijk te brengen, vergroot je niet alleen je kansen op promotie in januari, maar investeer je ook in jouw eigen groei en ontwikkeling. Dus ga aan de slag en maak van Q4 jouw springplank naar een stralende carrière. Veel succes!

Geschreven door Kevin Blockx, Senior Manager bij staffing specialist Walters People

kevin shoot2022 1200x628 1
Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER