worklib neemt Belgische tegenhanger Deskalot over

Worklib, een Franse start-up gespecialiseerd in hybride werkorganisatie, kondigt de overname aan van Deskalot. HR-dienstverlener Partena Professional ontwikkelde dit innovatieve online verhuurplatform voor werkplekken in de Benelux. Deze innovatie heeft meerdere technologische en HR-awards ontvangen, waaronder de ICT-award van het jaar van Data News en een HR excellence award als disruptieve speler in HR.

In april 2023 nam worklib al Neo-nomade over, een toonaangevende reserveringsdienst voor coworkingruimtes in Frankrijk. Daarnaast werd 10 miljoen euro aan financiering opgehaald. Deze laatste transactie past in de ontwikkelingsstrategie van worklib: het innovatieve platform voor flexibele werkplekken worden. De integratie van Deskalot in de worklib omgeving betekent dat het nu meer dan 8.000 werkplekken kan aanbieden aan haar klanten.

Hybride werken, een blijvende trend die geen grenzen kent

De laatste jaren is hybride werken – de combinatie van werken op afstand met aanwezigheid op kantoor – wereldwijd fors toegenomen. In Frankrijk is het een realiteit voor meer dan 30% van de werkende bevolking. Hetzelfde geldt voor België en Nederland, die in Europa op kop lopen met respectievelijk 37% en 51% van de werknemers die telewerken (bron: Eurofound).
In deze context van ingrijpende veranderingen zijn veel bedrijven nog steeds op zoek naar een ideaal organisatiemodel en worden ze geconfronteerd met grote uitdagingen zoals het coördineren van de aanwezigheid van werknemers op locatie, samenwerking, werken op afstand, het verminderen van de hoeveelheid kantoorruimte die ze nodig hebben…

“Vandaag de dag kan je van overal en op elk moment werken. Werknemers en bedrijven zijn op zoek naar een ruime flexibiliteit in de keuze van hun werkplek en naar oplossingen die hen in staat stellen om samen te komen en hun werk succesvol te organiseren in een hybride omgeving. En deze behoeften stoppen niet bij de landsgrenzen! Dit jaar heeft bijna 65% van onze zakelijke klanten internationale behoeften. Deze trend is zowel blijvend als wereldwijd.”

Baptiste Broughton, co-CEO van worklib

Integratie van Deskalot door worklib, een brug tussen Frankrijk en de Benelux

Sinds zijn oprichting heeft worklib zich toegelegd op één missie: werk bevrijden. Het bedrijf ondersteunt bedrijven bij het ontwikkelen en optimaliseren van hun organisatie, bijvoorbeeld door aanwezigheidsdagen te plannen en gegevens over de bezetting van werkplekken te centraliseren.

Worklib biedt werknemers ook een unieke ervaring met het plaatsonafhankelijk werken. Werknemers kunnen met een paar klikken de partnerruimtes van het platform reserveren, buiten hun eigen kantoren, om hun vergaderingen en hun tijd te organiseren. Met de overname van Neo-nomade afgelopen april heeft worklib het grootste netwerk van flexibele werkplekken in Frankrijk samen gebracht, met meer dan 6.000 werkplekken (1.300 adressen).

Dankzij de fusie met Deskalot zullen de klanten van worklib vanaf 1 oktober 2023 toegang hebben tot meer dan 1.800 flexibele werkruimten, of 400 extra adressen in de Benelux. De deal omvat ook een strategisch partnerschap tussen worklib en de Partena Professional groep om de Belgische markt te ontwikkelen en nieuwe diensten aan te bieden aan de klanten van Partena Professional.

“Ik ben erg trots op dit partnership met worklib. Op deze manier helpen we deze innovatie, die we bij Partena Professional hebben ontwikkeld, om door te groeien in een nieuwe levensfase. Bovendien ben ik verheugd dat het zich op internationale schaal zal kunnen ontwikkelen. Ik heb ook veel bewondering voor het traject en de groei van onze partners van worklib, die we graag verwelkomen op de Belgische markt”.

Bruno Ronsse, CEO van Partena

“Worklib neemt niet alleen de klanten en ruimtes over die door Deskalot worden beheerd, maar zet zijn wereldwijde ontwikkelingsstrategie voort met een lokale basis, dankzij een strategische partner: de Partena Professional groep. We delen de visie dat HR-diensten en -oplossingen snel moeten evolueren om te voldoen aan de behoeften van bedrijven in het post-COVID-tijdperk. Met dit in gedachten gaan we in België gecombineerde pakketten aanbieden die bedrijven in staat stellen de uitdagingen van hybride werken aan te gaan en het volledige potentieel ervan te benutten”, legt Alexandre Cadain, voorzitter van worklib, uit.

Een internationale ambitie: de leider worden in flexibele werkplekken

In de komende maanden zet worklib zijn intensieve expansie in Europa en de rest van de wereld verder. Het bedrijf, dat al aanwezig is in Spanje en Zwitserland, zal voor het einde van 2023 meer dan 1.000 extra werkplekken openen in 6 Europese landen. Met deze nieuwe uitbreidingen wordt worklib Europa’s toonaangevende netwerk, met meer dan 9.000 flexibele werkplekken begin 2024.

“Ons doel is om snel internationaal uit te breiden om onze klanten toegang te geven tot een wereldwijd netwerk van flexibele werkplekken. De overname van Deskalot maakt deel uit van deze strategie: een snelle uitrol in nieuwe landen om zo de plek van toonaangevende wereldwijde platform voor flexibele werkplekken in te nemen,” zegt Baptiste Broughton.

Om zijn groeiende Europese expansie te ondersteunen, voert worklib zijn strategische wervingscampagne op. Het bedrijf, dat nu 48 werknemers heeft, wil zijn personeelsbestand verdubbelen tegen eind 2024, met prioriteit voor de afdelingen verkoop, projectbeheer, marketing en technische ontwikkeling

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER