VUB en FARI pionieren met nieuw AI-postgraduaat

Vanaf 1 februari 2024 kunnen studenten aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) het postgraduaat ‘AI for the Common Good’ volgen. De opleiding duurt 20 dagen en focust als eerste in zijn categorie op de versnelling van duurzame innovatie met behulp van AI. Het postgraduaat is geschikt voor recent afgestudeerden en professionals met interesse in IT en AI-innovatie.

Artificiële intelligentie (AI) kent een ongekend snelle opmars. Op vlak van technologische vooruitgang is dit dan ook een vitaal instrument om de toekomst vorm te geven. Ook duurzaamheid en verantwoord (digitaal) innoveren nemen steeds meer aan belang toe. Daarom combineren de VUB en FARI voor het eerst deze aspecten in het postgraduaat ‘AI for the Common Good’.

‘AI for the Common Good’ is een Engelstalig opleidingsprogramma dat professionals en recent afgestudeerden leert hoe ze op een positieve manier maatschappelijke impact creëren met behulp van AI. Tijdens de lessen bespreken experten van zowel de VUB als de Université Libre de Bruxelles (ULB) verschillende dimensies rond innovatie. De nadruk ligt hierbij op ‘real-world toepassingen’, waardoor men de opgedane kennis kan benutten in vakgebieden van innovatiemanagers, analisten, architecten, projectfunctionarissen, bedrijfsontwikkelaars, HR-managers, recruiters en juridische professionals.

Karen Boers, managing director bij FARI

“We zien artificiële intelligentie en duurzaamheid als katalysatoren voor een betere toekomst. Met dit postgraduaat willen we verantwoorde digitale transformatie versnellen. We geloven namelijk dat duurzame en verantwoorde innovatie op basis van AI niet alleen de manier waarop we werken en leven zal veranderen, maar ook oplossingen zal bieden voor dringende maatschappelijke uitdagingen.”

De opleiding is verdeeld over zes modules, waarbij de interactie tussen technologie, mensen en processen tijdens de levenscyclus van AI-projecten centraal staat.

Johan Loeckx, opleidingsverantwoordelijke voor ‘AI for the Common Good’.

“De lessen bieden zowel praktijkervaring als bruikbare AI-innovatietools. Bovendien vormen we een uniek perspectief op innovatie. In tegenstelling tot conventionele AI-programma’s komen er namelijk verschillende dimensies van innovatie aan bod, waardoor het postgraduaat toegankelijk is voor diverse achtergronden.”

‘AI for the Common Good’ kadert binnen Levenslang leren aan de VUB. Inschrijven voor het postgraduaat kan op de website van de VUB tot 15 januari 2024.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER