Vergeet het belang van bedrijfscultuur. Het gaat in de eerste plaats over teamcultuur #130

  • Employee Engagement
  • >
  • Vergeet het belang van bedrijfscultuur. Het gaat in de eerste plaats over teamcultuur #130

Vorig jaar kroop ik al eens in het hoofd van de inspirerende Peter s’Jongers, CEO van Protime. Deze keer kruip ik in het even inspirerende hoofd van Jonas Van Herck, die daar al 13 jaar aan de slag is waarvan de afgelopen 6 jaar als people & culture manager.

Vergeet het belang van bedrijfscultuur, zegt hij. Het gaat in de eerste plaats over teamcultuur. Als je de beste werkgever ter wereld wil worden, dan moet je er in de eerste plaats voor zorgen dat je de beste teams ter wereld hebt.

Daar gaan we het in deze editie van Brainpickings dus over hebben. Hoe je de beste werkgever te wereld wordt, en het belang van engagement en in het bijzonder engagement op teamniveau daarbij. Toen protime in 1995 opgericht werd, gebeurde alles vooral uit de buik en rekruteren doen ze vandaag nog altijd emotioneel. Vreemd misschien, voor een bedrijf dat andere bedrijven helpt met het automatiseren van hun HR processen en daarvoor onder meer tijdsregistratie inzet. Maar tijdsregistratie is geen doel, het is een middel.

Veel kijk- en luisterplezier!

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Gerelateerde artikels.

Employee Engagement

7 op 10 Belgen fier op hun job

Blue Monday komt eraan, maar gelukkig toont internationaal onderzoek van SD Worx aan dat Belgen, net als de Nederlanders overigens, hun job graag doen. 2 op de 3 Belgen voelen

Wellbeing in HR

Mentaal welzijn onder hoogspanning

In dit Spotlight-dossier gaan we op zoek naar hefbomen om enerzijds de instroom van langdurig zieken af te remmen en anderzijds tot een meer effectieve en duurzame re-integratie van langdurig

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR