Vergeet het belang van bedrijfscultuur. Het gaat in de eerste plaats over teamcultuur #130

Vorig jaar kroop ik al eens in het hoofd van de inspirerende Peter s’Jongers, CEO van Protime. Deze keer kruip ik in het even inspirerende hoofd van Jonas Van Herck, die daar al 13 jaar aan de slag is waarvan de afgelopen 6 jaar als people & culture manager.

Vergeet het belang van bedrijfscultuur, zegt hij. Het gaat in de eerste plaats over teamcultuur. Als je de beste werkgever ter wereld wil worden, dan moet je er in de eerste plaats voor zorgen dat je de beste teams ter wereld hebt.

Daar gaan we het in deze editie van Brainpickings dus over hebben. Hoe je de beste werkgever te wereld wordt, en het belang van engagement en in het bijzonder engagement op teamniveau daarbij. Toen protime in 1995 opgericht werd, gebeurde alles vooral uit de buik en rekruteren doen ze vandaag nog altijd emotioneel. Vreemd misschien, voor een bedrijf dat andere bedrijven helpt met het automatiseren van hun HR processen en daarvoor onder meer tijdsregistratie inzet. Maar tijdsregistratie is geen doel, het is een middel.

Veel kijk- en luisterplezier!

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER