PARTNERCONTENT

Van selectie naar connectie: investeer in talentontwikkeling

In deze spotlight reeks geeft Karen Celen, General Manager van Thalento, 5 redenen waarom het loont om in te zetten op assessments, zeker in tijden van crisis en arbeidsmarktkrapte.

In een krappe arbeidsmarkt is het cruciaal voor organisaties om hun huidige personeel te begrijpen en ondersteunen, en op die manier behouden. Dit betekent niet alleen zorgen voor tevredenheid op de werkvloer, maar ook investeren in hun groei en ontwikkeling binnen het bedrijf. Om groei te realiseren is inzicht in de huidige capaciteiten een must.

Assessmentresultaten bieden objectieve, waardevolle informatie over de competenties, sterktes en ontwikkelpunten van medewerkers.

Assessmentinformatie wordt vaak ingezet in het kader van werving & selectie. Na de beginfase zien we echter dat deze onderbouwde informatie verloren gaat. Jammer, want assessmentresultaten kunnen breder ingezet en gebruikt worden om jobsucces een stevige boost te geven.

Door de verkregen informatie te laten doorstromen naar Learning & Development (L&D) maak je het mogelijk om gerichte ontwikkelingsplannen op te maken en talenten te doen groeien.

Assessmentresultaten bieden namelijk een gedetailleerd beeld van de sterke punten en ontwikkelpunten van medewerkers. Door deze informatie te benutten in het L&D-proces kunnen organisaties gerichte ontwikkelingsplannen opstellen om de verbeterpunten gericht aan te pakken en de sterktes correct te benutten. Dit stelt medewerkers in staat om hun vleugels volledig uit te slaan op de werkvloer. Ze kunnen hun vaardigheden en capaciteiten ontwikkelen, en zijn hierdoor breed inzetbaar zijn in de organisatie. Carrièredoelen en interesses van de medewerker staan hierbij voorbij voorop. Op die manier krijgen je medewerkers (= career owners) een unieke kans om zich te ontplooien en écht te stralen.

Daarbovenop slagen organisaties erin om dankzij assessments een concurrentievoordeel te behalen door middel van effectieve talentontwikkeling en -groei. Waar een andere organisatie zoekende is om hun personeel te kunnen ontwikkelen en ondersteunen, kan jouw organisatie hen een stap voor
zijn.

Ons onderbouwd assessment geeft jou de perfecte invalshoek om vanuit learning & development te kijken naar je medewerker.

Door assessments echt te omarmen en niet alleen voor selectie te gebruiken, maar ook als een waardevol instrument voor ontwikkeling, kunnen organisaties de volledige potentie van hun werknemers benutten.

>> Integreer Thalento® Assessments in uw L&D-programma en bouw aan een toekomstbestendige organisatie.
>> Neem vandaag nog de stap naar groei en ontwikkeling en neem contact op via onze website: https://www.thalento.com

connectie 1

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Jouw verhaal lanceren bij #ZigZagHR?

Bespreek met ons de opties om jouw branded content op onze site te zetten.

Ook interessant

LEES MEER