The perfect match 7/7: Werkgeluk

Dé succesformule om een aantrekkelijke werkgever te zijn? SD Worx zocht het uit. Vanuit hun ervaring en research identificeerden ze 7 puzzelstukken. 7 concrete domeinen waarop je je als werkgever kan onderscheiden in een moeilijke arbeidsmarkt, en die je dus maar beter op de radar kan hebben. In een reeks van 7 afleveringen zoomen we in op hoe je elk puzzelstuk inhoudelijk vorm kan geven, en kan laten aansluiten bij je organisatie en medewerkers. Wie dat optimaal aanpakt, creëert een perfect match met zijn werknemers van vandaag én morgen.

Heel wat uren van ons volwassen leven brengen we door op het werk. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat maar liefst negen op de tien mensen zich niet betrokken voelen bij hun werk én dat veruit de meesten zich tijdens het werken ook helemaal niet goed voelen. Dat is slecht nieuws voor werknemers én werkgevers.

  • Waarom maakt werken zoveel mensen ongelukkig?
  • En wat is nodig om het tij te keren?
  • Moeten we gelukkig zijn op het werk?
  • Wat houdt dat dan in?
  • En wiens verantwoordelijkheid is dat dan vooral?

Daarover hebben we het met Bruce Fecheyr Lippens, chief people officer en Ellen Neirynck, International Talent Director, beiden bij SD worx.

💡 Meer over werkgeluk en mensgerichte HR

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER