Talent blijft. Ook na kanker

Elk jaar krijgen meer dan 26.000 mensen op beroepsactieve leeftijd te horen dat ze kanker hebben. Dat zijn dus 73 mensen per dag. Kanker is daarmee de op twee na meest voorkomende oorzaak van langdurige afwezigheid op het werk, na geestelijke gezondheidsproblemen (zoals burn-out) en lichamelijke aandoeningen. Dankzij een betere diagnose en behandeling herstellen steeds meer mensen van kanker en kunnen zij hun beroepsleven weer oppakken.

Dat betekent dat elke werkgever in België vroeg of laat geconfronteerd zal worden met een werknemer die terugkeert tijdens of na een zware en moeilijke kankerbehandeling.

Stichting tegen Kanker heeft een gratis online platform – RECONNECT – om HR of leidinggevenden bewust te maken van hun rol bij re-integratie met heel wat tools en informatie die ze kunnen inzetten tijdens het reïntegratietraject van een medewerker bij wie kanker werd vastgesteld.

En omdat ik daar over wou weten, heb ik Brecht Gunst uitgenodigd. Brecht werkt al meer dan 8 jaar bij Stichting tegen Kanker, was onder andere nationaal coördinator voor Levensloop en helaas ook zelf ervaringsdeskundige. Een podcast over kanker en de rol die je daar als werkgever, als HR verantwoordelijke in kan opnemen.

Want talent blijft. Ook na kanker

>> Meer info over Reconnect
>> Maak hier je gratis account aan

270252 15607 NaKPjY

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER