Summerschool om kans op falende IT projecten te verkleinen

IT-dienstenleverancier CTG organiseert van eind juni tot eind augustus voor de tweede keer in zijn bestaan een IT-zomerschool. Na een succesvolle eerste editie in 2021 met zo’n 750 deelnemers, gaat CTG in 2022 voor nog meer cursisten. Het bedrijf pakt uit met een programma dat toegankelijk is voor een breed en wereldwijd publiek. Het thema van dit jaar is ‘Analyse’, een onderwerp dat gezien de toenemende digitalisering bij bedrijven hotter is dan ooit. Doel is om het aantal IT-projecten dat door een manke analyse fout loopt, te verminderen.

Wat als een proefproject begon in 2021, groeit deze zomer uit tot een wereldwijde IT-zomerschool. CTG betrekt de academische wereld nauwer bij de sessies: studenten kunnen zich gratis inschrijven en onder andere Monique Snoeck, professor Beleidsinformatica verbonden aan de KU Leuven, geeft een gastcollege over low-code. CTG mikt met het thema analyse op minstens 750 deelnemers gaande van ervaren IT’ers tot IT’ers in spe. De zomerschool biedt dit jaar ochtend- en middagsessies aan zodat geïnteresseerde bedrijven en studenten uit verschillende tijdzones eenvoudig kunnen deelnemen. Dat maakt de sessies toegankelijker voor een wereldwijd publiek.

“In 2021 hadden we deelnemers uit 28 verschillende landen voor onze allereerste zomerschool ondanks het zeer gespecialiseerde onderwerp ‘Software Testing’. Bijna de helft van onze inschrijvingen kwam van buiten België. Zo’n 10% zelfs uit Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Afrika. Meer dan 130 deelnemers waren studenten. Die lijn willen we dit jaar doortrekken en zelfs overtreffen. We zijn er ons als bedrijf van bewust dat studenten de IT-professionals van morgen zijn. Studenten blijven dus voor ons een van de belangrijkste doelgroepen naast ervaren IT’ers.” ​Michaël Pilaeten, Learning & Development Manager bij CTG

Ruim helft IT-projecten gaat mis door manke analyse

Als een IT-project de mist in gaat, is dat in meer dan de helft van de gevallen toe te schrijven aan een manke analyse. Dat blijkt uit diverse internationale studies. Dat wil CTG verbeteren door IT’ers en studenten sessies aan te bieden die enkele oorzaken van falende IT-projecten blootleggen. De sessies lopen 10 weken lang van juli tot september en gaan elke dinsdag en donderdag door. Ze behandelen onder meer business analyse en technische analyses, maar duiden ook hoe je data vertaalt in diagrammen via bijvoorbeeld UML of BPMN.

“IT-analyse kan je vergelijken met de plannen die een architect tekent voor je huis. Zit er een fout in het plan, dan is het kwaad geschied. Door initiële analyses correcter uit te voeren, beperk je het aantal IT-fouten van een project drastisch. Tijdens onze Summer School frissen we daarom processen, technieken, denkwijzen en ideeën op. Deelnemers stellen met de verworven kennis betere requirements op waardoor IT-projecten succesvoller zullen verlopen.” ​Michaël Pilaeten, Learning & Development Manager bij CTG

Deel via Facebook
Deel via Twitter
Deel via LinkedIn
Opslaan in Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Waarom abonneren

  • Verdiep jouw HR-kennis & verbreed jouw blik op de wereld
  • Iedere maand een HR thema in de kijker
  • Online toegang tot het HR archief
Aanrader

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR