Steve Gilis nieuwe Chief Finance & Risk Officer van Groep IDEWE

Groep IDEWE, de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk van België, heeft Steve Gilis aangeworven als CFRO. In die rol neemt hij het financiële deel van de verantwoordelijkheid van de bijna-gepensioneerde Chief Finance & Information Officer Marc Beurms over. Daarbovenop komt ook het Risicomanagement onder zijn hoede.

Gilis’ aanstelling kadert in de strategische keuze van IDEWE om de verantwoordelijkheid voor Finance en ICT te splitsen. Beide domeinen vielen tot voor kort onder de Chief Finance & Information Officer.

Steve Gilis: “Als allereerste CFRO van IDEWE kan ik volop focussen op de vele opportuniteiten die dit bedrijf op Finance-vlak kan grijpen en tegelijk de bedreigingen voor onze organisatie minimaliseren. Een van mijn kerntaken wordt het verder uitbouwen van ons duurzaam financieel model. Ons innovatiefonds is daar een belangrijke pijler van, want innovatie is de sleutel om een voortrekkersrol te blijven spelen in de steeds sneller evoluerende preventiemarkt. IDEWE investeert hier nu al stevig in, en als beheerder van het investeringsfonds ga ik ervoor zorgen dat we dat op een duurzame manier blíjven doen, bijvoorbeeld in de verdere uitbouw van ons ecosysteem. Daarbij altijd ons einddoel – steeds kwalitatievere preventie – in het vizier houden en investeringsrisico’s zo goed mogelijk inschatten, wordt daarbij erg belangrijk.”

Kernrol voor de core business

Steve Gilis verrijkt zijn nieuwe werkgever met 17 jaar financiële ervaring. Na zijn studies Handelswetenschappen werkte hij zich tussen 2005 en 2022 op van Assistant Auditor tot Executive Director FSO Assurance bij EY. Na een korte passsage bij MeDirect Belgium besloot hij een nieuw avontuur te starten buiten de financiële sector. “In mijn carrière ben ik in aanraking gekomen met zowat elk aspect van financiële bedrijfsvoering. Stilaan keek ik uit naar een functie in een ambitieuze onderneming waarin ik die kennis kon delen met een team dat heel gepassioneerd is door een totaal andere core business. Dat vond ik terug bij IDEWE. Een extra troef is dat ze mijn functie hier zien als een kernrol voor die core business: de meeste bedrijven betrekken hun Financieel Directeur pas op het laatste moment bij investeringen, bij IDEWE begint mijn verantwoordelijkheid op dat vlak al bij de start.”

“Steves analytische vermogen gaat klanten helpen om hun ‘return on prevention’ te berekenen, zodat ze nog betere keuzes kunnen maken rond welzijn.”

CEO Lode Godderis over Gilis’ aanstelling: “Steve is een sympathieke, correcte, ambitieuze en integere leidinggevende die goed op resultaten weet te sturen. Tegelijk weet hij – een extra belangrijk criterium binnen een preventiedienst – ook een prettige werkomgeving te creëren. Wat mij persoonlijk zeer aanspreekt, is zijn waardegedreven karakter dat volledig matcht met onze purpose en cultuur. Bovendien komt zijn sterke analytische vermogen als geroepen om – bovenop het verder verzekeren van onze financiële stabiliteit en uitbouwen van onze innovatie – nog meer dan vroeger de ‘return on prevention’ voor klanten te berekenen. Zo kunnen zij nog betere keuzes maken rond het welzijn van hun werknemers.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER