Securex engageert zich mee voor digitale inclusie

Securex heeft het Digitale Inclusie Charter ondertekend van DigitAll, een alliantie van bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheidsinstanties die samenwerken aan meer digitale inclusie in België. Het Digitale Inclusie Charter van DigitAll vraagt van de ondertekenaars een expliciet engagement om actie te ondernemen en bewustzijn te creëren. Het omvat negen concrete engagementen waartoe nu ook HR-dienstverlener Securex zich verbindt.

Linde Verheyden en Catherine Bals, die deel uitmaken van het kernteam van DigitAll, zijn bijzonder tevreden dat Securex zich mee wil engageren om de digitale kloof in België te verkleinen: “Dat is heel erg nodig, want onderzoek wijst uit dat maar liefst 46% van de Belgen tussen 16 en 75 jaar het risico loopt om buiten onze digitale maatschappij te vallen. Samen met onze partners in het ecosysteem wil DigitAll het bewustzijn rond de digitale kloof verhogen en zetten we in op het uitbouwen van het netwerk en het delen van kennis. Daarvoor ontwikkelen we ook impactvolle oplossingen zoals MobiDig en de Digital Inclusion by Design Index.”

Securex zal voortaan samen met de meer dan 100 ondertekenaars van het charter inspanningen leveren voor digitale gelijkheid in onze maatschappij. Als HR-dienstverlener ondersteunt Securex ondernemers en werkgevers in de ontwikkeling van hun onderneming en hun personeelsbeleid. Dat doet het met een breed geïntegreerd aanbod van diensten, waarbij digitale tools een steeds prominentere plaats innemen. In eerste fase licht Securex zijn digitale tools door aan de hand van de Digital Inclusion by Design Index die DigitAll aanbiedt en die toelaat om de mate van toegankelijkheid van digitale tools en toepassingen te evalueren en mogelijke verbeteringen in kaart te brengen.

Filip Baptist, CEO van Securex: “In onze samenleving verlopen steeds meer zaken op een digitale manier. Dat schept veel voordelen, maar jammer genoeg niet voor iedereen. We hebben niet allemaal de opmars van de digitale samenleving gevolgd of kunnen volgen. Securex wil digitale drempels helpen verlagen door onze diverse HR- en administratieve tools zo intuïtief en toegankelijk mogelijk te maken voor onze klanten zelfstandigen, werkgevers en hun werknemers. Ook de digitale ontwikkeling van onze eigen medewerkers blijven we volop ondersteunen en stimuleren met tal van opleidingen.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER