Re-integratie na kanker: Een blik achter de schermen bij AG insurance

Elk jaar krijgen meer dan 26.000 mensen op beroepsactieve leeftijd te horen dat ze kanker hebben. Dat zijn dus 73 mensen per dag. Dat betekent dat elke werkgever in België vroeg of laat geconfronteerd zal worden met een werknemer die terugkeert tijdens of na een zware en moeilijke kankerbehandeling. We stellen vast dat er niet zoveel aandacht is voor de terugkeer naar het werk na een lange afwezigheid wegens kanker. Het is nochtans van groot belang dat werknemers hierbij worden ondersteund, vaak gaat dat gepaard met noodzakelijke aanpassingen aan werk, werkomgeving en doorgaans ook met een heuse impact op het team.

Omdat Stichting tegen Kanker zich bewust is van de specificiteit van kanker, lanceerden ze het gratis online platform RECONNECT om HR en leidinggevenden te begeleiden tijdens het reïntegratietraject van een medewerker bij wie kanker werd vastgesteld.

Het project wordt mee mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van oa AG Insurance. Katrien Ysebaert, hoofd medische dienst bij AG Insurance, onze gaste in deze podcast, gunt ons een blik achter de schermen hoe AG Insurance haar medewerkers zelf ondersteunt bij re-integratie van medewerkers die langdurig afwezig waren, oa door kanker.

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER