Randstad Group Belgium opnieuw erkend als Top Employer

Jaarlijks certificeert het Top Employers Institute bedrijven die werk maken van een betere werkomgeving door middel van een uitstekend HR-beleid voor hun medewerkers. Voor het zesde jaar op rij mag Randstad Group Belgium, de grootste werkgever van ons land, dit certificaat van Top Employer, als erkenning van goed werkgeverschap, in ontvangst nemen. De hr-dienstverlener mag zich bij de 86 beste bedrijven van het land rekenen en ook één van de beste in zijn sector. Het label geldt voor Randstad, Randstad RiseSmart, Randstad Sourceright en Tempo-Team.

Na een grondige audit van het hr-beleid en arbeidsvoorwaarden werd Randstad Group Belgium onder meer gelauwerd omwille van de transparante talent review, het aandelenaankoopplan, waardoor medewerkers een deeltje mede-eigenaar kunnen worden van de organisatie, en het uitgebreide wellbeing-aanbod.

“Zowel voor eigen medewerkers als voor onze uitzendkrachten staan een goede gezondheid en welzijn centraal in ons beleid. Medewerkers hebben behoefte aan veiligheid om zich verder te kunnen ontplooien. Hiermee bedoelen we zowel een veilige werkomgeving als een veilige werksfeer. Het is namelijk niet alleen de bedoeling dat een werknemer veilig is, maar ook dat hij of zij zich veilig voelt op de werkvloer en tussen collega’s”, duidt Walter Reynaert, CHRO van Randstad Group.

Gelauwerde progressie op vlak van duurzaamheid en diversiteit en inclusie.

Dit jaar stipte het Top Employers Institute ook enkele pijlers aan waarop het bedrijf de meeste progressie boekte, waaronder duurzaamheid en diversiteit en inclusie. Dat hoeft niet te verbazen, vertelt Walter Reynaert: “We willen er zijn voor alle doelgroepen. Iedereen moet een volwaardige kans krijgen op de arbeidsmarkt en we moeten hen op een goede manier begeleiden. Daarin gingen we dit jaar nóg een stapje verder. Zo startten we met het meten van onze eigen diversiteit. Zo is het niet alleen geweten of Randstad Group divers en inclusief aanvoelt van binnenuit, maar ook hoe divers het bedrijf echt is. Als respondenten vertellen dat ze zich goed en betrokken voelen, maar dit blijkt de mening van een homogene groep mensen, dan kan men er niet van uitgaan dat het inclusiebeleid goed zit. Nu kunnen we daar per specifieke doelgroep stappen op maat zetten.”

Kijken naar talenten en goesting.

Randstad is aanwezig in 38 landen en in elk land is het een huis met vele kamers met een uitgebreid en divers jobaanbod. “We zetten hard in op interne mobiliteit. Zo kunnen onze medewerkers zich continu blijven ontwikkelen. Zowel verticaal, horizontaal als internationaal. Iedereen krijgt de vrijheid om op eigen tempo en interesse verantwoordelijkheid op te nemen. We kijken daarbij niet naar je diploma, wel naar je talenten en goesting”, besluit Walter Reynaert.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER