People First: Van welvaart naar welzijn – 8 sleutels voor een futureproof arbeidsmarkt

Van welvaart naar welzijn. That’s the question! Stilaan voltrekt zich een nieuw toekomstbeeld: het welzijnsparadigma, een paradigma waarbij niet de cijfers of de winst maar de mensen op de eerste plaats komen.

  • Is deze paradigmashift ook echt aan het gebeuren in de hoofden van de werkende bevolking?
  • Wordt werkbaarheid even belangrijk als werkzaamheid?
  • Kijken mensen anders naar hun loopbaan en handelen ze daar ook effectief naar?
  • Is er sprake van een ‘nieuw’ psychologisch contract waarbij niet langer jobzekerheid & stabiliteit maar zelfontwikkeling & flexibiliteit primeren?

Dat was de aanleiding voor Travvant om in 2021 een uitgebreid onderzoek te doen, samen met onderzoeksbureau Indiville. Uit die bevindingen distilleerde Roeland Van Dessel, gedelegeerd bestuurder van Travvant acht sleutels voor een futureproof arbeidsmarkt waarin welzijn centraal staat. En hij koppelde daar een tienpuntenplan aan vast. Dat resulteerde in het boek People First. Een boek over loopbanen en de toekomst ervan, een absolute aanrader bovendien voor HR professionals en iedereen die op een of andere manier betrokken is bij de arbeidsmarkt.

In deze podcast reeks zoomen we samen met heel wat experten ter zake in op die 8 sleutels en in deze eerste aflevering kruipt Lesley Arens in het hoofd van Roeland Van Dessel en in dat van Jan Verbelen, partner bij Indiville.

Veel kijk- en luisterplezier!

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER