Partena Professional sluit de overname van EASYPAY GROUP af

Vanaf vandaag maakt EASYPAY GROUP, de grootste Belgische familiale groep voor HR-oplossingen, officieel deel uit van Partena Professional, gekend sociaal secretariaat en HR-dienstverlener. CEO’s Els Pareit en Bruno Ronsse hebben hiervoor de overname officieel afgerond. Met de overname kan deze versterkte dienstverlener ondersteuning voor de hele professionele carrière van werknemers bieden.

Dankzij deze overname is onze groep nu in staat om iedereen die in België werkt te ondersteunen, in elke fase van een carrière of het leven van een bedrijf.

Bruno Ronsse, CEO van Partena Professional

Partena Professional, een toonaangevende dienstverlener op vlak van HR voor alle professionals en ondernemers in België, kondigt vandaag aan dat het 100% van de aandelen van de familie Pareit in EASYPAY GROUP heeft overgenomen.

Het afsluiten van deze overeenkomst geeft Partena Professional de controle over de 25 entiteiten van EASYPAY GROUP, na de goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteit (BMA). Deze groep telt momenteel ongeveer 400 medewerkers die 23.000 werkgevers in België ondersteunen bij het loonbeheer van hun werknemers.

Een versterkt dienstenaanbod aangepast aan de veranderingen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt kent een steeds grotere versnippering: mensen veranderen regelmatiger van job én van statuut. Daarom moeten de HR-dienstverleners voor de ondersteuning van professionals en ondernemers steeds meer diverse spelers in de Belgische economie ondersteunen, en dit met uiteenlopende profielen.

Om deze uitdaging zo goed mogelijk aan te gaan, zocht Partena Professional een ideale partner en vond deze in EASYPAY GROUP. Deze groep kent een stevige expertise op het vlak van software, en is vooral actief in Vlaanderen. Daarnaast is de groep gespecialiseerd in snelgroeiende sectoren van de arbeidsmarkt, zoals uitzend- en flexwerk.

“Deze overname is een belangrijke versterking voor Partena Professional. Het verbreedt ons dienstenaanbod. Hierdoor zijn we in staat om tegemoet te komen aan de toenemende behoeften van onze klanten. Dankzij zijn ervaring op het terrein helpt EASYPAY GROUP ons bovendien om een nieuwe stap vooruit te zetten op vlak van digitalisering. Zowel voor onze eigen diensten als voor het opvolgen van digitalisering in de sociale zekerheid”, aldus Bruno Ronsse.

Een integratie die beide partijen versterkt

Dankzij deze operatie versterkt Partena Professional haar aanwezigheid op de markt, in het bijzonder in Vlaanderen. Door de integratie van EASYPAY’s decennialange ervaring in software en innovatieve digitale oplossingen voor HR, wordt het een leider in het autonoom beheer van payroll- en personeelsbeheersystemen. Partena Professional kan zich nu nog beter profileren als complete aanbieder van HR-diensten voor elke professional: of je nu werknemer, zelfstandige, uitzendkracht, flexwerker, ambtenaar bent of meerdere van deze statuten tegelijk hebt.

EASYPAY GROUP wordt van zijn kant meegenomen in een omgeving gekenmerkt door groei, en dat terwijl er net een consolidatie van de markt aan de gang is. Zo zal de groep zijn expertise via het netwerk van Partena Professional kunnen toepassen op nieuwe segmenten, zoals starters en zelfstandigen. Daarnaast biedt Partena Professional de EASYPAY-groep toegang tot een erkend consultancycentrum.

De twee organisaties hebben een gelijkaardige cultuur op het vlak van innovatie en ondernemerschap. Daardoor gaan hun operationele diensten vlot geïntegreerd kunnen worden. Na de integratie van de activiteiten van EASYPAY GROUP schat Partena Professional 700.000 maandelijkse loonberekeningen te kunnen uitvoeren.

Gezien de groei en het aantal vacante functies in beide bedrijven, verwacht Partena Professional dat deze operatie geen negatieve impact zal hebben op de tewerkstelling. Deze overname volgt op een eerdere samenwerking tussen beide partijen in de uitzendsector in 2022.

Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER