Over wellbeing en (op)voeden van medewerkers #142

Een podcast over gezond snoepen deze keer. Met twee sympathieke ondernemers: Kevin Ringoot en Aitor Somer. Just Bite ontstond vanuit de frustratie dat veel snacks claimen gezond te zijn maar eigenlijk veel suiker bevatten. Samen met een voedingsdeskundige hebben ze daarom een model ontwikkeld om elke snack te screenen. En die snacks vind je ondertussen in heel wat Belgische bedrijven én op de #ZigZagHR-Kantoorboot natuurlijk.

Kevin en Aitor zagen de focus op wellbeing de afgelopen jaren exponentieel toenemen bij bedrijven en daar speelden ze met hun gezonde snack box voor op kantoor handig op in. Tot Corona kwam, maar daar hebben ze – zoals het echte ondernemers betaamt – een opportuniteit van gemaakt. Hoe ze dat precies gedaan hebben, dat ontdek je in deze aflevering van Brainpickings.

Slim en gezond snacken draagt bij tot een gezonder lichaam, meer energie & een betere weerstand, minder druk op ons gezondheidssysteem én een kleinere ecologische voetafdruk. En ondertussen hebben ze al meer dan gezonde snacks in hun assortiment.

Over bewust(er) en gezond(er) leven, over het belang van preventie, over de terugkeer naar kantoor, over het (op)voeden van mensen en over hun grote droom: van gezond snacken een evidentie maken.

Wat ze zelf doen om fysiek en mentaal gezond te blijven?
Kevin slaapt 8 uur per dag, staat vroeg op, neemt altijd de fiets, houdt werk en privé gescheiden en laat regelmatig bloed prikken. Aitor gaat vaak wandelen met zijn hond en kocht een sta-bureau en een loopband om te werken en bewegen te combineren.

Small Bites, Big Difference 🙂

Bekijk of beluister onze podcasts op

Twitter
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Event: Workforce Management als strategische succesfactor

26 OKTOBER 2023

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER