Out of the box of out of business. Over change, innovatie en cross industry innovation #108

  • Change Management
  • >
  • Out of the box of out of business. Over change, innovatie en cross industry innovation #108

Change en innovatie. Daar gaan we het in deze podcast over hebben. Nee, we gaan je niet omver blazen met jeukwoorden en hippe trends of wilde ideeën waarvoor je waarschijnlijk noch de tijd, noch het budget hebt. Wat mag je dan wel verwachten? Een hands-on survivalkit voor jezelf, voor je team en voor je organisatie. En veranderen begint met de juiste mindset.

In deze aflevering van Brainpickings leer je ook om over het muurtje te kijken, zoals we dat bij #ZigZagHR geregeld doen: ideeën en concepten uit een ander domein of uit een andere sector toepassen op je eigen domein of sector. Cross-industry innovation heet dat. En in deze podcast heb ik daarvoor twee experten ter zake uitgenodigd: Cyriel Kortleven en Ramon Vullings.

Alle uitdagingen waar we als maatschappij, als organisatie, als professional vandaag mee worstelen zijn onderling verbonden en afhankelijk van elkaar. Dat betekent dat er geen kant-en-klare oplossingen zijn, geen stappenplan dat je blindelings kan volgen en dat je geen enkel probleem op je eentje of binnen je silo kan oplossen. Dat soort wicked problems vraagt dat we samenwerken, over de grenzen van onze silo, onze organisatie en onze sector heen. Out of the box or out of business dus.

CHECK THIS OUT:
https://www.crossindustryinnovation.com/

LEESTIPS:
Great Leaders mix & match (Ramon Vullings)
Not invented here (Marc Heleven & Ramon Vullings)
The change mindset (Cyriel Kortleven)

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Gerelateerde artikels.

Employee Engagement

7 op 10 Belgen fier op hun job

Blue Monday komt eraan, maar gelukkig toont internationaal onderzoek van SD Worx aan dat Belgen, net als de Nederlanders overigens, hun job graag doen. 2 op de 3 Belgen voelen

Wellbeing in HR

Mentaal welzijn onder hoogspanning

In dit Spotlight-dossier gaan we op zoek naar hefbomen om enerzijds de instroom van langdurig zieken af te remmen en anderzijds tot een meer effectieve en duurzame re-integratie van langdurig

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR