Oost-Vlaams bouwbedrijf Camino organiseert zomerkamp voor kinderen van medewerkers

Bouwgroep Camino uit Drongen organiseert twee weken lang een zomerkamp voor de kinderen van de medewerkers. Elke dag kunnen de kindjes zich uitleven onder het toezicht van animatoren. En opmerkelijk: tijdens de opvang de link gemaakt wordt naar de kernwaarden van de Caminogroep. Zo voorzien ze dit jaar onder andere een activiteit rond duurzaamheid voor de kinderen vanaf 6 jaar. “Hiermee willen we een oplossing bieden voor onze medewerkers die anders op zoek moeten naar duurdere opvang voor toch wel een lange periode”, geeft HR directeur Femke Dhont mee.

Knutselen, zich uitleven op het springkasteel, en nog zoveel meer. Voor de negende keer op een rij wordt in de zomervakantie twee weken lang een zomerkamp georganiseerd voor de medewerkers van Camino, moederbedrijf van onder meer Durabrik.

Slechts 8 euro per dag

Het is al langer gekend dat het vinden van betaalbare zomerkampjes steeds meer ouders zorgen baart. Voor een weekje zomerkamp betaal je gemakkelijk gemiddeld 150 euro, allemaal afhankelijk van het type kampje dat je voor je kleine spruit voorziet. Camino reikt een goedkoper alternatief waarbij de medewerkers 8 euro per dag betalen voor de opvang.

“Wij willen met het voorzien van deze kinderopvang voor de ouders alvast een oplossing bieden voor 2 van de 8 weken zomervakantie. Bovendien bieden we daarmee ook betaalbare opvang aan. Maar daarnaast speelt het ook een belangrijke rol in de verbinding van de kinderen met hun ouders en de collega’s. Elkaar zien in een werkomgeving maakt het beeld dat je krijgt van elkaar nog authentieker. Je ziet meer van de mensen dan enkel het facet van collega, medewerker, etc.” Femke Dhont, HR Directeur Camino

Camino-waarden uitdragen

Wat al helemaal opmerkelijk is, is dat tijdens de opvang de link gemaakt wordt naar de kernwaarden van de Caminogroep. Zo wordt dit jaar onder andere een activiteit rond duurzaamheid voorzien voor de kinderen vanaf 6 jaar. Want het bedrijf draagt duurzaamheid hoog in het vaandel, zo verkregen zij begin dit jaar nog het B-Corp certificaat.

“We zetten als bedrijf enorm in op duurzaamheid en willen dit ook uitdragen naar de jonge generatie. Daarom worden de kindjes vanaf 6 jaar daar reeds volop in betrokken. Zo gaan zij bijvoorbeeld op stap naar een labo waar de kinderen een workshop krijgen rond circulariteit in de waardenketen. Uiteraard allemaal op kinderniveau.” Femke Dhont, HR Directeur Camino

Niet alleen is het zomerkamp financieel interessant voor het personeel, ook hun welzijn vaart er wel bij. Bovendien brengen ze hun kind mee naar het werk en valt daarmee de stress ook weg om de kindjes tijdig op te halen. De rush naar school is in de zomervakantie dan wel weggevallen, toch moeten ouders opvang vinden voor hun kinderen en zich haasten om hen er tijdig te brengen en ’s avonds weer op te halen. Een zomerkamp op het werk neemt dan ook heel wat zorgen weg bij de ouders.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER