o2o Bicycle Leasing en Vlaamse overheid samen op koers richting een duurzamere mobiliteit

o2o Bicycle Leasing kondigt aan dat het vanaf januari 2024 de nieuwe fietsleasepartner van de Vlaamse overheid is. “We zijn heel blij met de Vlaamse overheid als klant. Dit is een sterk teken vanuit de markt dat we innoveren en inzetten op de juiste dingen: fietsleasing zorgeloos maken aan de hand van tools, integraties en services”, zo luidt het bij Wim Floré, co-founder van o2o Bicycle Leasing.

Met bijna 30.000 werknemers is de Vlaamse overheid officieel de grootste klant van o2o Bicycle Leasing. Daarmee steekt het andere grote o2o-klanten zoals HR Rail en TotalEnergies net voorbij. De Vlaamse overheid speelt dan ook een belangrijke rol in het verdere groeitraject van het fietsleasebedrijf. Toch is o2o Bicycle Leasing meer dan klaar voor deze uitdaging. “Onze systemen en processen zijn er klaar voor en ook ons team is meer dan capabel om de bestellingen te verwerken en de vragen van de medewerkers van de Vlaamse overheid op te vangen. Hoewel dat waarschijnlijk niet nodig zal zijn. Onze flow is zeer intuïtief, waardoor we merken dat fietsers zelf makkelijk en snel hun weg vinden”, aldus Wim.

Vlaamse overheid in startblokken voor spetterend fietsjaar in 2024

Sinds 21 november hebben medewerkers van de diensten van de Vlaamse overheid toegang tot de tools van o2o Bicycle Leasing. Eén ding is zeker: ze zullen vanaf 2024 kunnen genieten van een uitgebreid aanbod. “o2o staat gekend voor een zeer uitgebreide fietskeuze, met meer dan tweeduizend fietsmerken en een op maat gemaakt servicepakket waarmee de fietsers volledig ontzorgd worden”, vertelt Wim. Ook bij de HR-afdeling worden heel wat taken uit handen genomen: “We voorzien een integratie met de software van de Vlaamse overheid, waardoor het werk zoveel mogelijk wordt geautomatiseerd, wat maakt dat ze heel wat uren administratie uitsparen”, zodus Wim.

Ondertussen kunnen ambtenaren bij de Vlaamse overheid hun bedrijfsfiets wel al reserveren voor 2024. Hoeveel budget ze daarvoor best opzijzetten, simuleren ze naar hartenlust via de calculator op hun myo2o Bikeraccount. Bovendien is er ook een handige fietswijzer die fietsers helpt een tweewieler te kiezen die het best aansluit bij hun individuele noden. Zo wil o2o Bicycle Leasing de start van het leaseverhaal met de Vlaamse overheid alvast zo vlot mogelijk laten verlopen.

Zoveel mogelijk medewerkers op de leasefiets

De Vlaamse overheid is een grote klant en o2o Bicycle Leasing is enthousiast om het overheidspersoneel in het peloton te verwelkomen. Niet alleen omdat het ervoor zorgt dat het bedrijf verder kan groeien, maar ook omdat het bedrijf zo meer werknemers op de fiets kan krijgen. “We zijn sterk missie- en waardegedreven. Meer klanten wil zeggen meer ruimte voor innovatie, waardoor we betere diensten kunnen aanleveren. Daardoor wordt de leasefiets alleen maar aantrekkelijker en toegankelijker. Zo komen we een stapje dichter bij onze doelstelling om meer leasefietsen dan leasewagens op de baan te hebben”, zo getuigt Wim.

Dankzij enkele maatschappelijke en fietstechnische revoluties die bezig zijn en die eraan zitten te komen, zien we een transitie waarbij de meeste mensen in de toekomst eerst aan de fiets zullen denken wanneer ze zich willen verplaatsen. “Het is die ‘Think Bike First’-transitie die wij willen ondersteunen en versnellen met onze dienstverlening naar zowel HR als de werknemer toe”, vertelt Wim.

Zoveel mogelijk medewerkers op de leasefiets krijgen is niet eenvoudig. Wim prijst zich gelukkig met de collega’s die deze nieuwe samenwerking mogelijk maken. “Het is het engagement en de expertise in het team die ervoor zorgen dat we heel goed scoren bij openbare aanbestedingen.”

Bekijk ook de podcast met Wim Floré en Tom Maes 👇

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER