Mobility on the go: Maaltijdcheques maar dan voor mobiliteit!

Mbrella lanceert een betaalkaart voor werknemers om hun mobiliteitsbudget te spenderen. Kortweg maaltijdcheques voor mobiliteit. Je kan de kaart gebruiken om er onder andere deelfietsen of openbaar vervoer mee te betalen. De organisatie speelt daarmee in op de mobiliteitstrends van vandaag. We gebruiken namelijk steeds meer alternatieve vervoersmiddelen en dat waar en wanneer we het willen.

Mbrella is een gebruiksvriendelijk hr-platform voor het beheer van flexibele mobiliteit. Ze slaan als het ware een brug tussen beide werelden. Want vandaag worden zowel de fleet manager, mobiliteitsmanager én hr-manager betrokken bij het mobiliteitsbeleid van de organisatie. Een complex gegeven dus.

Bovendien zitten alternatieve vervoersmiddelen zoals steps en zelfs hoverboards in de lift, ook om mee naar het werk te gaan. Maar wanneer werknemers al die vervoersmiddelen gebruiken, komt daar heel wat administratie bij kijken. Net met die administratie wil Mbrella komaf maken, want voor de hr-afdeling is het niet altijd even eenvoudig om alles op te volgen. Dat is overigens niet alleen bij hr zo, maar ook bij werknemers.

Daarom is er nu Mbrella Pay, een prepaid betaalkaart die je kan gebruiken voor all things mobility.

Of je nu met de trein reist, op een step springt of een taxi neemt, je betaalt het allemaal met de mobiliteitspas.

Dankzij Mbrella Pay betaal je de kost van een ticket, abonnement of het product zelf makkelijk met je mobiliteitsbudget. Want het mobiliteitsbudget spendeer je zoals je zelf wil en dat bij een onbeperkt aantal mobiliteitsaanbieders.

Maaltijdcheques, maar dan voor mobiliteit

Mobility on the go, dat is waar het om draait. Een vervoersmiddel naar keuze, waar en wanneer je het wilt dus. Want wanneer de zon hoog aan de hemel staat springen we vrolijk op onze fiets naar het werk, maar even later blijkt een taxi een pak aantrekkelijker te zijn.

Als bedrijf bepaal je het (maandelijks) budget van je werknemers. Betalingen die met de betaalkaart voldaan zijn, worden automatisch afgetrokken van het mobiliteitsbudget. Een beetje zoals met je maaltijdcheques dus. En zo hoef je niet langer betalingsbewijzen in te dienen en je hoeft daarnaast ook de goedkeuring en terugbetaling niet af te wachten. Een pak minder rompslomp dus en minder werk voor zowel hr als voor werknemers.

Mobiliteitsbudget, quoi?

Het mobiliteitsbudget is een budget dat je als werkgever aan je werknemers toekent. Het is een alternatief voor de traditionele bedrijfswagen. Je medewerkers verdelen het budget op jaarlijkse basis zoals ze dat willen. Het kan daarbij gaan om diverse duurzame alternatieven, een meer milieuvriendelijke auto en in sommige gevallen om de financiering van de huur of hypotheek van de woning van de werknemer.
Rekening houdend met de sterk gestegen inflatie van de afgelopen maanden is het mobiliteitsbudget een mooie aanvulling op het salarispakket. Nu ook de elektrificatie van wagenparken bedrijven bezighoudt, is één ding zeker: flexibele en duurzame mobiliteit is de toekomst.

+++

>> Beluister hier de podcast met Audrey Stampaert over het mobiliteitsbudget

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER