Lincoln neemt een meerderheidsbelang in The Executive Network

Lincoln, een in Parijs gevestigd adviesbureau voor Talent Management, – dat ook een vestiging in Brussel heeft, – kondigt aan dat het een meerderheidsbelang heeft verworven in The Executive Network, dat The Executive Network (TEN), TENEA en Whyz (Whyz Executive Search) omvat, stuk voor stuk leiders in hun respectieve recruitment consultancy activiteiten in Nederland. De omzet van de Lincoln-groep zal vanaf nu voor meer dan de helft internationaal worden gegenereerd.

TEN, opgericht in 2010, is met haar gelieerde ondernemingen (9 miljoen euro omzet en ongeveer 50 werknemers) het meest toonaangevende adviesbureau voor executive management en boardroom support in Nederland. TENEA werkt nauw samen met TEN en evalueert talenten op onafhankelijke wijze en met behulp van haar ongeëvenaarde gaming-technologie, om hun leiderschapspotentieel in kaart te brengen. Whyz ten slotte is een adviesbureau voor rekrutering en interim-management dat zich richt op managers, experts en toekomstige leiders.

Internationale ambities en gedeelde ondernemingszin voor wat betreft onderzoek naar én ondersteuning van leiders.

Met een omzet van 42 miljoen euro in 2022, 9 kantoren wereldwijd (Europa en Midden-Oosten/Azië) en een personeelsbestand van bijna 200 mensen, zal dit partnerschap voor Lincoln een krachtige hefboom zijn voor de verdere toekomstige groei. De internationale aanwezigheid breidt uit en Lincoln vult haar expertise aan op vlak van aanwerving van uitvoerende of onafhankelijke bestuurders, binnen alle mogelijke organisatievormen, om verder bij te dragen tot een geëngageerd bestuur. De historische aandeelhouders blijven vertegenwoordigd in het kapitaal en blijven betrokken bij de groei van het bedrijf, met name door de toetreding van nieuwe partners. TEN zal in 2023 internationaal uitbreiden en een kantoor in Parijs openen. In de komende jaren zullen wereldwijd andere openingen volgen om internationale klanten in Europa, het Midden-Oosten en Azië te ondersteunen.

Via Lincoln sluit The Executive Network zich ook aan bij The Talent Club, een internationale vereniging van bedrijven gespecialiseerd in Talent Management-en vertegenwoordiging, die meer dan 20 toonaangevende merken omvat. De Talent Club is de meerderheidsaandeelhouder van Lincoln.

Marty Tuk, medeoprichter en eigenaar van TEN, TENEA en Whyz: “Lincoln biedt ons een geweldige kans om onze knowhow te promoten en internationaal uit te breiden door echte samenwerkingsverbanden op te zetten om onze klanten te volgen en onze expertise te delen. Gepassioneerd door ons vak, hebben we met de teams van Lincoln gemeen dat we onze klanten en senior executives steeds beter van dienst willen zijn.

“Na de overname van Cooper Fitch in juni verheugt Lincoln zich erop om nu ook de krachten te bundelen met de Nederlandse leiders TEN, TENEA en Whyz en zo de groei in 2023 verder te versnellen! Onze gemeenschappelijke waarden, onze gedeelde visie op alle talentmarkten en vooral onze sterke ondernemingszin bieden concrete garanties voor succes in de toekomst,” aldus Gwenaël Perrot, CEO van Lincoln.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER