Liefde als kritische succesfactor voor je organisatie #132

Liefde is… voor altijd samen blijven. Dat is één van de meest populaire cartoons van Kim Casali. De ontnuchterende realiteit is evenwel dat niet liefde, maar geld mensen bij elkaar houdt. Dat blijkt uit het European Consumer Payment Report van 2020. Het zijn met andere woorden financiële kopzorgen die mensen ervan weerhouden om uit een ongelukkige relatie te stappen. Geld, of we dat nu graag horen of niet, houdt koppels én professionals blijkbaar in een dubbele gouden kooi. Gelukkig bewijzen uitzonderingen altijd de regel.

We gaan het in deze aflevering over liefde hebben en over engagement. Ik kruip daarvoor in het hoofd van Nathalie Arteel, co-ceo van het gelijknamige familiebedrijf Arteel, de Belgische pionier en marktleider in Employee Experience. De Arteel Group is actief in heel Europa en werkt voor 82% van de Beste Werkgevers.

Wat baten loon en voordelen als de liefde ontbreekt, zegt Nathalie. Ze ziet liefde als bondgenoot om medewerkers te engageren. Liefde als basis voor een gezonde (financieel, mentaal en fysiek) organisatie? Dat ontdek je in deze episode van Brainpickings.

Veel kijk- en luisterplezier!

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Gerelateerde artikels.

Employee Engagement

7 op 10 Belgen fier op hun job

Blue Monday komt eraan, maar gelukkig toont internationaal onderzoek van SD Worx aan dat Belgen, net als de Nederlanders overigens, hun job graag doen. 2 op de 3 Belgen voelen

Wellbeing in HR

Mentaal welzijn onder hoogspanning

In dit Spotlight-dossier gaan we op zoek naar hefbomen om enerzijds de instroom van langdurig zieken af te remmen en anderzijds tot een meer effectieve en duurzame re-integratie van langdurig

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR