Kliniek Sint-Jozef verwelkomt nieuwe Directeur Zorg

Het bestuur van Kliniek Sint-Jozef heeft Shalini Matthys benoemd tot Directeur Zorg. Ze volgt daarmee Eddy Deproost op, die op 30 juni 2022 formeel met pensioen gaat. De geestelijke gezondheidszorgsector onderging de laatste jaren heel wat veranderingen en ook de Kliniek als organisatie is volop in beweging. Zo werd midden 2021 een grondige zorgvernieuwing doorgevoerd, meteen één van de belangrijkste projecten waar Shalini Matthys verder mee aan de slag gaat.

Filip Deboutte, Algemeen Directeur Kliniek Sint-Jozef: “Het was een uitdaging om de juiste opvolger te vinden voor een icoon als Eddy Deproost. Met Shalini hebben we gekozen voor een enthousiaste, energieke en ondernemende persoonlijkheid die ook de nodige inhoudelijke expertise en een ruime leidinggevende ervaring met zich meebrengt. Kliniek Sint-Jozef staat gekend voor haar innoverende karakter en warme gepersonaliseerde zorg voor elke patiënt. We kijken er naar uit om samen met Shalini die weg verder te bewandelen.”

Ruime ervaring binnen de zorgsector

De geestelijke gezondheidszorg is vertrouwd terrein voor Shalini Matthys. Ze begon haar loopbaan bij AZ Sint-Lucas in Brugge waar ze later ook Hoofdverpleegkundige op de psychiatrische afdeling werd. Nadien werkte ze geruime tijd als afdelingshoofd gerontopsychiatrie bij P.C. Sint- Amandus in Beernem en als stafmedewerker patiëntenzorg bij P.C. Dr. Guislain in Gent. De afgelopen jaren was ze actief als Directeur Patiëntenzorg bij PTC Rustenburg in Brugge.

“Tijdens mijn eerste contacten met directie en medewerkers, heb ik Kliniek Sint-Jozef leren kennen als een dynamische en innovatieve organisatie, waar kwaliteit van zorg voorop staat. Ik kijk er naar uit om binnenkort mijn schouders mee onder dit beleid te zetten,” aldus Shalini Matthys over haar nieuwe uitdaging.

Opvolging

Eddy Deproost, de huidige directeur Patiëntenzorg kondigde eerder dit jaar aan met pensioen te gaan. “Na een dienstverband van ruim 37 jaar is de tijd gekomen om mijn functie over te dragen. Ik kan tevreden terugkijken op mijn carrière en alle verwezenlijkingen waar ik toe kon bijdragen binnen Kliniek Sint-Jozef en het bredere netwerk. Bij Shalini is de Kliniek zonder twijfel in goede handen. Ze heeft alvast een team vol warme en gemotiveerde zorgprofessionals om mee aan de slag te gaan. Ik wens haar veel inspiratie en succes.”

Op vrijdag 24 juni zwaaien de medewerkers van Kliniek Sint-Jozef hun directeur uit met een feestelijk afscheid.

Over Kliniek Sint-Jozef VZW

Kliniek Sint-Jozef in Pittem is een open, gespecialiseerd en vernieuwend psychiatrisch ziekenhuis. Door multidisciplinaire teams worden gespecialiseerde programma’s aangeboden voor specifieke doelgroepen. De behandeling wordt georganiseerd in flexibele zorgpaden, ondersteund door overkoepelende expertisecentra. Zo wordt op maat gewerkt van elke individuele patiënt. Momenteel zijn er meer dan 230 mensen in volledige of partiële behandeling, en werken er ongeveer 320 personeelsleden. Jaarlijks worden ongeveer 1000 mensen opgenomen voor een intensieve behandeling van enkele weken tot enkele maanden. Er zijn geen gedwongen opnames.

Deel via Facebook
Deel via Twitter
Deel via LinkedIn
Opslaan in Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Waarom abonneren

  • Verdiep jouw HR-kennis & verbreed jouw blik op de wereld
  • Iedere maand een HR thema in de kijker
  • Online toegang tot het HR archief
Aanrader

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR