It’s a great time to freelance in HR – Part II

Het inschakelen van freelancers is één van de strategieën die organisaties kunnen inzetten om de flexibiliteit van hun workforce te managen en wendbaar te zijn. Werken met freelancers is al lang geen uitzondering meer, ook niet in HR. Freelancers zijn daarmee onmiskenbaar een talentenpool die niet enkel belangrijk is om schommelingen in werkvolume op te vangen, maar die ook aangetrokken wordt voor hun specifieke expertise, zowel in de periferie als in de kern van organisaties. Freelancing is on the rise.

In deze podcastreeks ism HR Talents zoomen we in op vijf cases die de toegevoegde waarde van samenwerken met freelancers concreet maken. Wat zijn de voor- en nadelen vanuit het perspectief van het bedrijf én vanuit het perspectief van de freelancer? Het start natuurlijk allemaal met het vinden van een match tussen de klant en de freelancer en daarin spelen arbeidsmarkt specialisten zoals HR Talents, een belangrijke rol.

In de tweede aflevering gaan we in gesprek met Raf Lamberts, CHRO bij Vanderlande en met Sigrun Debaillie, matchmaker bij HR Talents. Raf werkte al bij heel wat toonaangevende bedrijven (Philips Lighting, Footlocker, Kraft Foods, …) sommige rollen vast in dienst, sommige rollen als freelancer. Niet zozeer het statuut, maar de aard van het werk ervaart hij als het grootste verschil tussen werken in loondienst en werken als HR freelancer: als freelancer heb je doorgaans een welomlijnde taak binnen een duidelijk tijdspad, dat is veel minder het geval als HR eindverantwoordelijke: bedrijven zitten constant in transformatie en het werk is nooit gedaan. Het kunnen switchen tussen beide statuten helpt Raf om een gezonde balans te houden en af en toe de batterijen op te laden.

Veel kijk- en luisterplezier!

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER