Is de shift in het Learning & Development-budget een blijver?

De pandemie noopte elke organisatie tot het vlug omgooien van Learning & Development. Digitaal werd abrupt het nieuwe normaal. Welke shift was er écht? En hoe zal het budget nu en straks besteed worden?

Wereldwijd gaven meer dan 40% van de L&D-teams aan dat ze het moeilijk hadden met de impact van de pandemie op hun werking. Bijna 60% van de bevraagde teams zei dat hun organisatie nog te weinig stappen had gezet in digital learning voor de pandemie losbrak. De mate van maturiteit hierin bepaalde de kansen om de omschakeling tijdens de pandemie vlot te maken. Wie onvoldoende maturiteit hierin had, had het tot drie keer zo moeilijk in vergelijking met organisaties met een matuur digital learning management system. Welke veranderingen zagen we? Welke kunnen we verwachten?

Hoe zag en ziet je partnerschap voor L&D eruit?

De grootste dalers in uitgaven:

  • External trainers & events
  • Internal trainers & events
  • Interne L&D administrators
  • Learning designers
  • External digital learning team

Meer e-learning talent in het L&D-team

Enerzijds zien we een stijging van het aantal aanwervingen van L&D-collega’s die digital learning kunnen ontwikkelen. Organisaties zetten in op de versterking van hun e-learning. Anderzijds was er weinig ruimte voor samenwerking met externe partners voor de ontwikkeling van digital training materiaal. De bedrijven zochten kant-en-klaar materiaal en de design periode werd mogelijk ingekort. Of dit een goede zet was, moet nog blijken. E-learning content op maat, blended learning en off-the-shelf courses werden als het minst succesvol ervaren.

Blijven de dalers ook dalers?

Willen we op lange termijn kunnen inzetten op e-learning software en blended learning, dan zal er extra moeten geïnvesteerd worden in het digital learning team. De daling in de hoeveelheid tijd een L&D-team bezig is met administratie, lijkt een blijver te zullen worden.

Welke uitgaven kenden een enorme stijging?

De grootste stijgers in uitgaven:

  • Digital learning content
  • Digital learning platforms
  • Internal digital learning team
  • Digital learning services

Blijven de stijgers ook stijgers?

Deze stijgers zullen blijvers worden. Na de pandemie zullen enkele dalers wel weer aan budget winnen. Fysieke seminaries en trainingen on site blijven heel wenselijk en bewijzen hun nut.

Komt digital learning content dan in het gedrang?

  • 5% van de bedrijven geven aan dat ze terug naar de pre-pandemie willen.
  • 21% denkt dat dit mogelijk is als er druk komt vanuit de business.
  • 67% zegt dat de shift definitief is gemaakt.

Wat is de mening van de stakeholders van jouw bedrijf daarover?

Het najaar van 2021 lijkt ons een uitgelezen periode om het diverse trainingmateriaal te evalueren. Vergeten jullie niet het oorspronkelijk doel en de limited time voor de ontwikkeling mee in de evaluatiescope te nemen?

Bron: https://www.fosway.com/wp-content/uploads/2020/06/Fosway-COVID-19-LD-Impact-2020_Final.pdf

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER