Investeren in werkbaar werk loont

We starten deze podcast met goed nieuws! Het gaat de goede kant op met de kwaliteit van jobs in Vlaanderen. Werkbaar werk won de afgelopen jaren duidelijk aan belang, zowel op de agenda van het beleid als op de werkvloer. Dat blijkt ook uit de nieuwe werkbaarheidsmeting van de SERV (Sociaal economische Raad van Vlaanderen, het huis van het Vlaams sociaal overleg en de ontmoetingsplaats van de Vlaamse werkgevers- en werknemersorganisaties).

De cijfers van 2023 evolueren voorzichtig positief, klinkt het daar. Meer werknemers zijn gemotiveerd aan de slag en ze hebben meer leermogelijkheden. De cijfers voor werk-privé balans zijn onveranderd gebleven maar dat de rit nog niet gereden is, blijkt uit de werkstresscijfers. Die blijven verontrustend hoog: één op drie werknemers heeft werkstressklachten.

Blijven monitoren en verder inzetten op werkbaar werk blijft dus de boodschap. Laat dat duidelijk zijn. Daarover hebben we het in deze podcast met Miet Lamberts, onderzoeker bij de SERV en met Lotte Verplancke, intersectoraal adviseur, eveneens bij de SERV.

Veel kijk- en luisterplezier

MEER INFO

Logo WW

Bekijk of beluister onze podcasts op

Mis geen aflevering

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER