Interne communicatie & HR: van push naar pull #147

Communicatie op de werkvloer. Het is onwaarschijnlijk belangrijk om medewerkers geïnformeerd en betrokken te houden. Maar het blijkt in elk bedrijf een grote uitdaging. We waren nog nooit zo geconnecteerd en tegelijkertijd zo moeilijk bereikbaar.

In deze reeks van podcasts kruipt Lesley Arens daarom – samen met Tom Segers, chief customer officer van Spencer – in het hoofd van communicatieprofessionals, op zoek naar hefbomen voor frictieloze interne communicatie.

  • Hoe communiceer je effectief?
  • Hoe vaak communiceer je?
  • Hoe zorg je dat communicatie relevant en gepersonaliseerd is?
  • Welke kanalen zet je daar best voor in?
  • Hoe geef je medewerkers een stem?
  • Hoe zorg je dat iedereen mee is?
  • En wat is de rol van HR als het gaat over interne communicatie?

Voor een antwoord op deze vragen kruipt Lesley in deze episode samen met Tom in het hoofd van Matthias Vanhoecke, e-project manager bij Total energies. Vanuit Marketing is hij verantwoordelijk voor yourTE, de spencer applicatie die binnen het bedrijf gebruikt wordt voor interne communicatie. Marketing werkt er nauw samen met HR en interne communicatie om medewerkers geïnformeerd en geconnecteerd te houden. In de verschillende departementen, zo ook in HR, zijn er key users die zelf de content maken én ervoor zorgen dat alle communicatie voor hun departement doorstroomt. Meer dan 25% van alle informatie op de app is HR content. Matthias coördineert en optimaliseert vanuit marketing standpunt.

Zijn ultieme tip: zet er communicatie op die medewerkers niet willen missen. Maak het met andere woorden zo aantrekkelijk dat mensen er naartoe willen gaan (van push naar pull) en maak het vervolgens heel gebruiksvriendelijk.

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER