Iedereen kan leiden #126

Iedereen kan leiden, zegt Frans van de Ven. Hij heeft er zelfs een boek over geschreven. En met dat boek wil hij duidelijk maken hoe persoonlijk leiderschap kan bijdragen aan zingeving, geluk en welzijn én waarom je géén titel nodig hebt om een leider te zijn. Het symbool op de cover van zijn boek is een enso, dat is Japans voor cirkel en voor Frans vertegenwoordigt dit symbool perfect waar dit boek en zijn visie op leiderschap voor staat.

Daar gaan we het in deze episode van Brainpickings dus over hebben: over leiderschap en hoe leiders het beste in zichzelf én in anderen naar boven kunnen brengen. Sinds 2007 is Frans zelfstandig coach adviseur voor Randstad Risesmart en daarnaast is hij gastspreker aan de Antwerp Management School.

“Mijn achtergrond als wiskundige – informaticus verplicht me om te zeggen dat de complexiteit, de variabelen en de factoren die leiderschap beïnvloeden te talrijk zijn om ze in één model te kunnen vatten”, zegt hij. Hoe is een master in de wiskunde – informatica in godsnaam in HR terecht gekomen vraag ik me dan af…

Veel kijk- en luisterplezier

Bekijk of beluister onze podcasts op

Mis geen aflevering

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER