Hybride werken helpt bedrijven en werknemers hun CO2-voetafdruk te verkleinen

Van 16 tot 22 september vindt de Europese Week van de Mobiliteit opnieuw plaats. Ook in België worden allerlei initiatieven georganiseerd rondom duurzame mobiliteit. IWG heeft dankzij meer dan 40 kantoren verspreid over heel België een nationaal netwerk en biedt op die manier de mogelijkheid om dicht bij huis te werken. Zo kunnen zij de auto laten staan en kiezen voor een duurzamere manier om zich te verplaatsen; met de fiets of het openbaar vervoer om zo hun CO2-voetafdruk te verkleinen. Werknemers die tijdens de Week van de Mobiliteit hun woon-werkverplaatsing willen beperken, zijn welkom om gratis in een Spaces of Regus business lounge bij hen in de buurt te komen werken.

Duurzaam naar het werk

Uit eerder onderzoek van IWG onder FTSE 250 bedrijven en werknemers bleek al dat 76% van de ondervraagde werknemers het verminderen van woon-werkverkeer belangrijk vindt om de klimaatcrisis te bestrijden. Bijna de helft (45%) zou weigeren om weer vijf dagen per week te gaan pendelen.

Werknemers willen bovendien minder tijd en geld besteden aan commuten zonder het sociale aspect van het kantoorleven te verliezen. Dicht bij huis werken leidt tot een betere balans tussen werk en privéleven. En het helpt niet alleen werknemers, maar ook bedrijven zelf met het verkleinen van hun CO2-uitstoot. Dagelijks pendelen naar kantoren in het stadscentrum heeft de grootste ecologische voetafdruk van alle manieren van werken. Onderzoek toont aan dat hybride werken de koolstofuitstoot kan terugdringen tot 70% in de UK en tot 87% in de US. De grootste besparing komt er dankzij het dichter bij huis werken – op een lokale werkplek – en het gebruik van de fiets in plaats van de wagen.

Praktisch

Op werkdagen van 16-22 september worden de business lounges van alle Regus en Spaces kantoren in België opengesteld voor professionals die er een dag willen komen werken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de community manager aan de receptie van het kantoor.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER