Hoe kijken jongeren naar de wereld en naar de arbeidsmarkt?

Onze arbeidsmarkt is aan het verjongen en dat zal de komende jaren blijven toenemen nu de babyboomgeneratie op pensioen gaat. We kunnen dus maar best rekening houden met hoe de jongste generaties naar onze arbeidsmarkt kijken, door met hen in gesprek te gaan en door hen vandaag actief te betrekken. Want de keuzes die we vandaag maken, zijn bepalend voor de toekomst waarin zij aan zet zijn.

Daarom hebben we in deze aflevering van Brainpickings twee ‘vertegenwoordigers’ van de toekomst uitgenodigd: Julien De Wit, voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Studenten en Thierry Marien, Head of HR bij Pau en lid van #ZigZagHR NXT, onze community voor jonge HR professionals.

Julien combineert heel wat jobs en is ‘verslaafd’ aan het leven. Thierry combineerde vrij lang een voltijdse job met basketbal op professioneel niveau. Veel (jonge) mensen combineren meerdere jobs, soms om financiële redenen, meestal omdat ze een verschil willen maken.

Een podcast over (de toekomst van) werk en HR en hoe we de wereld en elkaar beter kunnen begrijpen; over de thema’s waar jongeren mee bezig zijn en waar ze wakker van liggen; over politiek, engagement, vertrouwen, verbinding en ambitie; over corona en complexiteit; over de rol van (hoger) onderwijs en levenslang leren; over ondernemerschap en hard werken; over de keuze-overload; over activisme en risico’s (durven) nemen, over beter luisteren en meer met elkaar in gesprek gaan.

Jongeren zullen een grote golf van positiviteit in onze maatschappij brengen en beter met elkaar communiceren. Zo besluiten ze. Uiteindelijk komt alles goed en zullen de juiste mensen rechtstaan. Yes. We. Can!

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER