Het Poetsbureau wil mobiliteit huishoudhulpen vergroten via private lease

Een drukke avond bij garage Van Mossel in Diest, want 75 huishoudhulpen kwamen er hun zilverkleurige Sterrenwagen afhalen. Daarmee zijn ze de eerste werknemers die ingaan op het voorstel van Het Poetsbureau om via private lease goedkoper een auto te huren. Het dienstenchequebedrijf wil op die manier, nog dit jaar, zo’n 400 huishoudhulpen helpen om zich makkelijker te verplaatsen naar hun klanten. Ook eerdere mobiliteitsoplossingen, zoals de elektrische bedrijfsfiets, blijven ter beschikking.

Met het aanbod van een voordeliger privateleasecontract reikt Het Poetsbureau, onderdeel van Glowi, zijn huishoudhulpen opnieuw de hand. CEO Jo Mellemans:

“Beperkte mobiliteit is een belangrijk probleem in onze sector en maakt de job van huishoudhulp nog meer een knelpuntberoep. Heel wat medewerkers hebben moeite om zich op een efficiënte manier te verplaatsen tussen hun verschillende klanten, soms zelfs op één dag. En ook voor kandidaat-huishoudhulpen vormt het gebrek aan mobiliteit een drempel.”

DSC08154 min

Met het nieuwe privateleaseprogramma, via Van Mossel Private Lease, biedt Het Poetsbureau werknemers de kans om aan een extra voordelig tarief een compacte Opel Corsa te leasen – een primeur. Intussen zijn al 75 huishoudhulpen ingegaan op dit voorstel. Jo Mellemans: “Tegen eind dit jaar willen we in totaal 400 wagens leveren. Dankzij onze schaalgrootte hebben we een interessant aanbod voor onze medewerkers kunnen onderhandelen. Zij betalen dus een stuk minder dan wanneer ze zelf een leaseprogramma zouden afsluiten. Daarnaast hebben we in de overeenkomst een voordelige borgstelling opgenomen. Dankzij deze samenwerking tussen twee bedrijven kunnen we toegang tot betaalbare mobiliteit faciliteren.”

Het Poetsbureau neemt door deze oplossing een voortrekkersrol om enerzijds talent aan te trekken en te behouden en anderzijds de mobiliteit van werknemers te verbeteren. Door dit programma aan te bieden, onderstreept de organisatie eens te meer dat zij continu streeft naar innovatie en het creëren van voordelen voor de werknemers.

In Van Mossel vond Het Poetsbureau de ideale mobiliteitspartner. Het bedrijf biedt immers een breed scala aan voertuigen, waaronder de compacte Opel Corsa die perfect aansluit bij de behoeften van huishoudhulpen. Daarnaast heeft Van Mossel een uitgebreid netwerk van vestigingen en kan het bedrijf verschillende financierings- en leasemogelijkheden aanbieden, waaronder de formule Van Mossel Private Lease.

Het privateleaseprogramma is beschikbaar voor alle huishoudhulpen van Het Poetsbureau. “Een combinatie van een bedrijfsfiets met een privé-Sterrenwagen is ook mogelijk. Het Poetsbureau is opgericht om het anders én beter te doen, waarbij we steeds op zoek gaan naar innovatieve oplossingen om te voldoen aan de noden van onze huishoudhulpen. Het privateleaseprogramma biedt kansen, ook buiten de werksfeer. Zo kan je het leasecontract verderzetten wanneer je een andere uitdaging aangaat. Dat sluit naadloos aan bij andere initiatieven om mensen kansen te geven en te laten groeien, zoals taalondersteuning en het diplomatraject voor medewerkers die nog geen diploma secundair onderwijs hebben.”

Vandaag stelt Het Poetsbureau 10.000 huishoudhulpen te werk. Binnen Glowi, de groep waar het dienstenchequebedrijf deel van uitmaakt, werken 16.000 mensen.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER