GSK en stad Namen zijn de meest aantrekkelijke werkgevers 2024

Voor het 24e jaar op rij onderzocht hr-dienstverlener Randstad de aantrekkelijkheid van de grootste werkgevers in België bij 12.000 respondenten. Voor het tweede jaar op rij is GlaxoSmithKline (GSK) de meest aantrekkelijke werkgever. GSK was al vijf keer eerder winnaar en wordt met zes overwinningen absoluut recordhouder. Van degenen die GSK kennen zegt 55% graag tot heel graag bij het bedrijf te willen werken. Bij de lokale besturen, die dit jaar als aparte categorie werden onderzocht, is de stad Namen de meest aantrekkelijke werkgever. Namen haalt het voor Brussel en Gent.

GSK absoluut recordhouder.

GSK is een vaste waarde en won al meerdere keren de Randstad Award. Ook in 2004, 2008, 2014, 2016 en 2023 wist het de hoofdprijs te verzilveren. Het bedrijf stond nagenoeg altijd in de top 10. Enkel twee jaar geleden was dit uitzonderlijk niet het geval met een negentiende plaats. Vorig jaar moest het de tweede plek nog delen met DPG Media. De mediagroep zakt nu naar de derde plaats, net na Société Générale de Surveillance (SGS), de wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering.

De employer brand van GSK vertoont geen zwakke plekken. Het bedrijf scoort het best op vlak van ‘financiële gezondheid’, ‘loon en voordelen’ en ‘toekomstmogelijkheden’. GSK scoort op bijna alle criteria beter dan het globale gemiddelde. Alleen inzake ‘balans werk-privé’ zit GSK net onder het gemiddelde.

DSC05727

Isabelle Leclercq, HR-verantwoordelijke voor GSK België:

“GSK is bijzonder trots om deze prijs van meest aantrekkelijke werkgever te ontvangen. Meer nog dan een award is het een bevestiging van de niet aflatende inzet van onze 9.000 medewerkers en het vertrouwen dat ze stellen in onze missie. Deze positieve perceptie versterkt ons in het aantrekken van het beste talent, wat essentieel is als we ons doel willen bereiken: ziekte voor blijven door wetenschap en technologie. We danken al onze medewerkers voor hun bijdrage aan het succes dat GSK tot een aantrekkelijke en dynamische werkplek maakt.”

Naast GSK, SGS en DPG Media maken ook Brussels Network Operation (BNO), Colas, Brussels Airport, VRT, Roularta Media Group, TUI en UCB deel uit van de top 10. Naast GSK zijn er slechts twee bedrijven uit de top tien van vorig jaar die ook dit jaar de top tien halen: VRT en DPG Media.

stad Namen meest aantrekkelijke werkgever bij lokale besturen.

Net als bij de privébedrijven is het op basis van de relatieve aantrekkelijkheid dat we de Randstad Award uitreiken. De winnaar van de vorige editie in 2018, Namen, wist zijn positie vast te houden en mag zich opnieuw de meest aantrekkelijke werkgever van de lokale overheden noemen. Onze hoofdstad Brussel eindigt op de tweede plaats, gevolgd door de meest aantrekkelijke Nederlandstalige lokale overheid van vorige editie: Gent.

“Ik ben verheugd dat de stad Namen, die al in 2018 werd uitgeroepen tot de meest aantrekkelijke Franstalige lokale overheid, opnieuw wordt erkend. Vooral omdat het deze keer om een eerste plaats op nationaal niveau gaat! Ik zie dit als een erkenning van het werk dat door de Namense actoren is verricht, zowel door de gekozen functionarissen als door de administratie, om de bekendheid van de stad als werkgever maar vooral haar aantrekkelijkheid te versterken: bijna zes op de tien mensen geven aan geïnteresseerd te zijn om binnen onze instelling te werken, en daar ben ik blij om,” zei Maxime Prévot, burgemeester van Namen.

DSC05716 min

Gent wist dit jaar het beste te presteren inzake de afzonderlijke criteria. De hoofdstad van Oost-Vlaanderen haalt maar liefst 8 top 3-noteringen. Het wist vier keer te winnen (CSR, balans werk-privé, loon & voordelen en jobinhoud). Het eindigde op plaats twee voor ‘werkzekerheid’, ‘toekomstperspectieven’ en ‘reputatie’ en wist een derde plaats te veroveren voor ‘werksfeer’. Opvallend: de meest aantrekkelijke werkgever, Namen, haalt geen enkele top 3-notering terwijl Brugge (6 maal) en Brussel (5 maal) de top 3 halen.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER